Bitpanda, 10 milyon euroluk bir yatırım aldı

Bitpanda, 10 milyon euroluk bir yatırım aldı.

Bitpanda, 10 milyon euroluk bir yatırım aldı

Viyana merkezli kripto para borsası Bitpanda, geride bıraktığımız ay 170 000 000 dolarlık yatırım aldığı B Serisi fonlama turunun bir başka ayağında 10 000 000 euroluk yatırım daha aldı.

Alınan bu yatırımla birlikte, Avrupa’da kurumsal yatırımcılar ile ilişkilerin kuvvetlendirilmesinden pek çok teknolojik entegrasyona kadar önemli projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu hizmetlerin uygulamalara entegre edilerek, kullanıcıların her çeşit varlığa kolayca yatırım yapabilmelerinin önü açılacak. Borsanın alışılmış veya çoklu banka, bir fintech şirketi veya çevrimiçi bir platformun sunmuş olduğu her özelliği barındırarak bu hizmetleri sunması hedefleniyor.

Bilindiği üzere son zamanlarda kripto paralara kurumsal dünyadan gelen yatırım ciddi bir yükselme yaşadı. 2021’in ilk çeyreğinde yaklaşık 4,5 milyar dolar kurumsal yatırım bu evrene girdi. Bu artış ise fintech firmaları Jump Capital ve Winterntermute Trading’in, LeadBlock Partners’ın da katılımı ile birlikte, Avrupa’daki kurumsal gücü artırmak için Bitpanda’ya yatırım yapmasının önünü açtı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bitpanda kurucu ortağı ve CEO’su Eric Demuth şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin ve dijital varlıklar hayatımızda kalacaklarını bizlere kanıtladılar. Bitcoin son 10 yılın en iyi performans gösteren varlığı oldu ve şimdi küçük yatırımcı gibi kurumsal yatırımcılar da bu trene binmek istiyor. Biz, Avrupa kıtasının birçok bölgesinde ofisleri olan regüle bir borsa olarak bu talebi karşılamaya hazırız

 Jump Capital ortaklarından Saurabh Sharma da Avrupa’da bir yatırım platformu kurma çalışmaları için Bitpanda’yla ortaklık kurmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bitpanda zaten muhteşem kripto varlıkları müşterilerine sunarak kendisini göstermiş bir platform. Avrupa’da kendilerini kanıtladılar.” dedi.

Bitpanda’nın son aldığı 170 000 000 dolarlık yatırım ile piyasa değeri 1.2 milyar dolara yükselmişti.

Etiketler