BitMEX CEO’su: 2022'de en az 5 ülke Bitcoin'i kabul edecek

BitMEX CEO'su Höptner, 2022 yılında en az 5 ülkenin Bitcoin'i kabul edeceğini düşünüyor.

BitMEX CEO’su: 2022'de en az 5 ülke Bitcoin'i kabul edecek

Önde gelen kripto para borsası BitMEX'in CEO'su Alexander Höptner, kripto varlıklar hakkında konuştu. Ona göre, diğer ülkeler de yakında El Salvador'un Bitcoin kararını takip edebilir.

BitMEX CEO'su bir blog yazısında El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin Bitcoin'i yasal bir para olarak kabul eden hareketinden övgüyle söz etti ve önümüzdeki yıl bitmeden en az beş ülkenin daha Bitcoin'i bir para birimi olarak kabul edeceğini iddia etti. Höptner öte yandan Bukele için ''Alay edilmeyi değil övgüyü hak ediyor.'' dedi:

''Bence önümüzdeki yılın sonuna kadar Bitcoin'i resmi bir para birimi olarak kabul eden en az beş ülkeye sahip olacağız. Hepsi gelişmekte olan ülkeler olacak. Gelişmekte olan ülkelerin 2022 yılında kriptoya geçeceğini düşünüyorum.'' 

CEO, bu ülkelerin hangileri olabileceği konusunda yorum yapmadı.

Höptner öte yandan, gelişmekte olan ülkelerin neden böyle bir karar alabileceğiyle ilgili birkaç sebep de sıraladı. Ona göre 7/24 ve düşük maliyetli havaleler, enflasyonla mücadele, siyasilerin kendilerini ilerici olarak konumlandırma çabası gibi pek çok sebep ülkelerin BTC'yi benimsemesinin önünü açabilir.

Alış 64052
Satış 64052.01
Değişim 0%
Son Değer 64052.01
En yüksek 65450
En düşük 60149.71
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler