Bitmain'den ABD'nin Georgia eyaletinde 56.000 yeni madencilik kulesi

Bitmain, aylık 10 milyon dolar gelir elde etmek için ABD'nin Georgia eyaletine 56.000 madenci getiriyor.

Bitmain'den ABD'nin Georgia eyaletinde 56.000 yeni madencilik kulesi

Ucuz elektrik piyasaları arayışında, giderek daha fazla maden işçisi aradıklarını Kuzey Amerika'da buluyor. Çinli madencilik donanım devi Bitmain, kendi ülkesinin kısıtlayıcı politikaları nedeniyle ona sırtını dönüyor. Bunun yerine şirket, 56.000 yeni Antminer'ını güneydoğu ABD eyaleti Georgia'ya getirecek. Bu amaçla Bitmain, Nevada merkezli teknoloji şirketi ISW Holdings ve kripto madenciliği veri merkezi Bit5ive ile bir anlaşma imzaladı.

Bir basın açıklamasına göre projenin maliyeti yaklaşık 62 milyon dolar. Aylık 10 milyon ABD doları tam kapasite gelir tahminleri doğruysa, bu miktar kendini çok çabuk amorti etmelidir. Şirket, ilk 20 megavatlık elektriğin yakında kulelere bağlanabileceğini ve sistemin ilk bölümünün Ekim 2021'e kadar tamamen işlevsel olacağını varsayıyor.

Bitmain, Ekim 2022'ye kadar yeni madencileri tam olarak kullanmak istiyor

Program, 56.000 madencinin tamamının 200 MW kapasitenin tamamına ve Ekim 2022'ye kadar tam kapasiteye bağlanmasını şart koşuyor.

Şirketten yapılan açıklama ise şöyle;

Madencilik gelirlerimiz kripto para fiyatları ile dalgalanacaktır. Bu bize, önemli bir uçucu olmayan bileşenle güçlü bir temel ve muazzam bir büyüme sağlıyor. Bu, zamanı gelince, hisse senetlerini büyük bir ulusal borsaya taşıma gereksinimlerini karşılamamızı sağlamalıdır.

Etiketler