Bitcoin’in hükümetler tarafından yasaklanma ihtimali mi var!

Bitcoin’in hükümetler tarafından yasaklanma ihtimali mi var!

Bitcoin’in hükümetler tarafından yasaklanma ihtimali mi var!

Son günlerde yatırımcısı hızla çoğalan BTC ve altın dünyasına ünlü bir şirketin kurucusu olan Ray Dalio’nun öngörüsü adeta bomba gibi düştü. Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio yükselişe geçen kripto para yatırımcılığına karşılık ülke hükümetlerinin bu hızlı para akışının önünü kesmek isteyebileceğini ifade ederken öte yandan yüksek vergi zamları ile bu türlü yatırımcılığın önüne geçmek isteyebileceğini öngördü.

Para ile kuvvetli bağı olan politikacıların, yatırımcıların altın ve bitcoin gibi sanal para yatırımlarına geçmesinden hoşlanmayacağı için kişilere yüklü vergilendirmeler yapacağından sözetti. Diğer yandan borçlanma kavramının para dışında bir kavrama geçmesinin ve herhangi diğer bir şekilde değer kazanabilecek yatırımlara evrilmesini önlemek isteyeceklerinin altını çizdi.

Bu nedenle yatırımcıları uyararak portföylerini kuvvetli bir temelde oluşturmalarını hatırlattı.
Ray Dalio değişen dünya sistemlerinin en büyük getirisinin ise nakit olarak yapılan birikimlerin herhangi bir şey ifade etmemesi olduğunun altını çizdi. Yatırımcıların kesinlikle birikim yöntemi olarak nakit saklama yönteminden vazgeçmelerini belirtti.

Ray Dalio’nun çizdiği bu felaket senaryosunun ön gösterimi ise Hindistan ile geride bıraktığımız günlerde başlamıştı. Hindistan hükümeti kripto para piyasasını bütünüyle yasaklamak için girişimler başlattı. Başlatılan bu hareket eğer yasalarla desteklenirse kripto para ticareti ile uğraşan yatırımcıların hapis cezası alması bile söz konusu olabilecek. Hindistan gibi sert kararlar alan bir diğer ülke ise Güney Kore. Yine aynı şekilde Güney Kore hükümeti de kripto para ticareti yapılması ile alakalı ciddi yaptırımlar uygulayabileceği düşünülmekte.

Etiketler