Bitcoin'de yeni yön neresi? 100.000 dolar olacak mı?

BTC'de yaşanan büyük düşüşün ardından gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Bitcoin'de yeni yön neresi? 100.000 dolar olacak mı?

Kripto yatırımcıları tarafından korkulu şekilde takip edilen Bitcoin'de yaşanan büyük düşüşün ardından yatırımcıların aklında tek bir soru var. Bitcoin tekrar yükselecek mi? Bitcoin 100.000 dolar olacak mı?

Bitcoin' yaptığı OBO formasyonundan sonra adeta göstere göstere yıkıldı. Birçok yatırımcı bunun Elon Musk twitleri ile olduğunu kimisi ise Çin'in madencilik konusunda yapacağını yıllardır iddia ettiği ama bir türlü gerçekten işleme koymadığı madencilik faliyetleri...

Bitcoin'in teknik görünümde ise ciddi bir düşüş yaşanacağı herkes tarafından tahmin edilebilir ve öngörülebilir bir durumdaydı. 

Bitcoin'de yeni yön neresi? 100.000 dolar olacak mı? - Resim : 1

Uzun süredir ralli yapmasından kaynaklı hiç kırılmayan trendin ilk kez kırıldığı 18 Nisan tarihinde yaşanan düşüş Linear Regression Channel denilen kanalın orta desteğine iğne atıp geri döndü ve düşüş onayı almak için tekrar kırılım yaşadığı bölgeleri gitti. Bunun ardınsa hikâye tamamen bir fiyasko. Hiçbir desteği takmadan 4 ay süren hedefe yolculuğunu 5 gün gibi kısa bir sürede sildi attı... arından sürekli ''ölü kedi sıçraması'' denilen formasyonun yaşandığı BTC'de sadece tepki alımları yaşandı. Dip görüntüsü yapmaya başlayan ve balinalar tarafından çok ilgi görülerek alınan BTC'de işler şimdilik yatay bant etrafında gidiyor. 30.000 dolar çevresinde ise bir destek bulduğu çok açık. 30.000 dolar altında ilk hedefi 26.000 dolar olan BTC'de kanal dibinden olası çıkışında önünde bulunan 4 ayrı güçlü dirence rağmen hedefi 42.500 dolar.  

42.500 üstünde gün kapanışı yapması demek tekrardan pozitife dönmüş olduğunun onayını almış demektir. 30.000 dolar altında kapanışlar ise 26.000 dolar yolculuğunun öncü habercisi demektir. 

4 Saatlik grafiğinin düşenini kırmak için çaba sarf eden BTC'de yoğun baskı devam ediyor. Teknik analiz tek başına çok şey ifade eder ama temel analiz ile birleştirmek kusursuz yatırıma giden yollardan biridir.

BTC madencilik ürünlerinin ucuzlaması, BTC madencilik zorluğununun tekrar düşüşe geçmesi. BTC transfer işlemlerinin tekrar ucuzlaması... Bu gibi faaliyetlerin tekrardan yatırımcıların ilgisini çekecek seviyelere gelmesi ile birlikte BTC'de toparlanma olabilir.

Elon Musk BTC'lerini satarsa ben alırım diyen Justin Sun, Temiz madencilik sloganıyla ve cüzdan kullanımıyla ilgili yazılar paylaşan Jack Dorsey ve onlarcası.. Jack Dorsey, Justin Sun gibi isimlerin Elon Musk'un negatif yönlü attığı twitlerin aksine verdiği demeçler, piyasada tekelleştiğini düşündüren ve yatırım yapmaktan çekinen yatırcımların içine adeta su döküyor.

BTC günlük grafikte destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler: 34.087 - 30.586 - 28.819
Dirençler: 40.289 - 42.500 - 46.000

Bitcoin'de yeni yön neresi? 100.000 dolar olacak mı? - Resim : 2

Etiketler