Bitcoin’de 50 bin hedefi veren McGlone: Bitcoin yolundan çıkmaz

Bitcoin’de 50 bin hedefi veren McGlone: Bitcoin yolundan çıkmaz.

Bitcoin’de 50 bin hedefi veren McGlone: Bitcoin yolundan çıkmaz

Elon Musk’ın Tesla ödemelerinde Bitcoin kullanımını askıya almasıyla başlayan düşüşün devam edip etmeyeceği merakla beklenirken uzmanlar da konu hakkında yorumlarını paylaşmaya başladılar. Bitcoin yorumları uzun süreden beri ilgi ile takip edilen Bloomberg Emtia Stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’i ciddi şekilde düşürmek için Elon Musk’ın bu hamlesinin yeterli olmadığını ve en büyük kripto paranın yolundan çıkmasını beklemediğini belirtti.

“Bitcoin gittiği bu yoldan çıkmaz”
Dünkü raporunda Bitcoin’in gidişatını değerlendiren McGlone şu ifadeleri kullandı:

Elon Musk’ın Tesla’nın Bitcoin ile alımını askıya alması, daha önce yaptığımız Bitcoin’in hala erken evresinde olduğu ve dijitalleşen, elektrikleşen dünyada küresel dijital rezerv varlık olma yolunda ilerlediği gerçeğini değiştirmiyor.

 “ELEKTRİKLE ÇALIŞAN ARABA ÜRETEN BİRİSİNDEN GELMESİ GARİP”

Burada önemli olan Bitcoin ağının harcadığı enerjinin kaynağı… Küresel ölçekte elektrik artık yenilenebilir enerjiden elde ediliyor. Fiyat açısından da çok daha uygun olan rüzgar ve güneş enerji sistemlerine geçiliyor. Sadece elektrikle çalışan otomobiller üreten bir kişiden elektrik tüketimiyle ilgili yorumların yapılması da garip

 Asıl önemli olanın, Bitcoin ağının kullandığı enerjinin kaynağı olduğunu belirten Bloomberg stratejisti, tüm dünyanın yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirtti:

“Bitcoin’e rüzgar olur”

Daha önce pek çok kez 2021 yılı için direnç seviyesinin 50 000 dolar civarı olduğunu söylediklerini söyleyen Mike McGlone, “Bu düzeyde sağlam bir duruş sergiliyor. ‘Para en iyi davranıldığı yere gider’ sözü Bitcoin için bir kuyruk rüzgarı sağlayacak gibi gözüküyor” dedi.

McGlone geçen yıl Bitcoin çok daha düşük düzeydeyken 2021 yılı için 50 000 dolarlık fiyat tahmini yapmış ve bu yorumlarıyla çok konuşulmuştu. Şu anda 50 000 dolar dolayında tutunmaya çalışan en büyük kripto para, Elon Musk’ın TSİ çarşamba gecesi yapmış olduğu duyurunun ardından % 13’e yakın bir düşüş yaşamış ve bu aşağı gidiş son 4 ayda görülen en büyük düşüş olmuştu.

Etiketler