Bitcoin piyasa hakimiyeti kaç oldu, BTC dominance yüzdesi kaç?

Bitcoin piyasa hakimiyeti kaç oldu, BTC dominance yüzdesi kaç?

Bitcoin piyasa hakimiyeti kaç oldu, BTC dominance yüzdesi kaç?

Bitcoin piyasa hakimiyeti kaç oldu, BTC dominance yüzdesi kaç?

Bitcoin Piyasa Hakimiyet değeri tüm kripto pazarın yüzde kaçı Bitcoin egemenliğinde olduğunu gösteren bir değerdir.

BTC Dominance şu an için yüzde 40.88 değerindedir. BTC Piyasa hakimiyeti ne kadar yüksek ise bitcoinin artış yönde bir eğilimde olabileceğine yönelik bir anlam ifade edebiliyor. BTC Dominansı azalmaya başladığında paranın alt coinlere gitmeye başladığını ve alt coin boğa sezonun geleceğine yönelik bir sinyal olarak kullanılabiliyor.

Alt coin boğa sezonu ne diye soranlar için yoğun olarak pek çok altcoinin değer kazandığı bir dönem olarak ifade edebiliriz. Ayrıca bu değer Bitcoinden paranın çıkışına da bir işarettir ve alt coinler artmıyorsa stabil coinlere paranın tutulduğuna da bir işaret olarak değerlendirilebilir.

Bitcoinin toplam kripto para piyasındaki oranını gösteren bu değer yaygın olarak Bitcoin Hakimiyet İndikatörü olarak kullanılmakta ve değeri alım ya da satım için önemli bir göstergedir.

Bitcoin Dominance şu an kaç? 

Bitcoin piyasa hakimiyeti kaç oldu, BTC dominance yüzdesi kaç? - Resim : 1

BTC Dominance haberin yapıldığı TSİ 10:50 itibariyle 40.88 civarında dolanıyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Elon Musk açıklamasından hemen sonra sert düşüş ile birlikte dominance sert düşüş yaşamış bir kaç gün içinde ciddi kayıplar yaşanmıştı.

Dominance yatay seviyede gitmeye devam ederse piyasada dolaşan paranın alt coinlere yönelmesine sebep olur. Piyasanın beklentisi olan ''mega bull'' ( Mega Boğa) için mükemmel bir fırsat olacaktır.

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler