Bitcoin neredeyse yüzde 20 düştü, tek suçlusu balinalar mı?

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri kısa bir süre için kitlesel olarak çöktü.

Bitcoin neredeyse yüzde 20 düştü, tek suçlusu balinalar mı?

Dün, 7 Eylül saat 16:00 civarında, Bitcoin fiyatı herhangi bir önemli duyuru yapılmadan neredeyse yüzde 19 düştü. Kısa bir süre için 52.300 ABD doları civarındaki günlük zirveden yaklaşık 43.000 ABD dolarına düştü (borsaya bağlı olarak, diplerde daha büyük farklılıklar var). Güneye iniş bir saat sürdü. Bu arada, Bitcoin fiyatı toparlanıyor ve yazının yazıldığı sırada 45800 ABD doları çevresinde işlem görmeye devam ediyor.

Bitcoin neredeyse yüzde 20 düştü, tek suçlusu balinalar mı? - Resim : 1

Bitcoin düşüşü nasıl ortaya çıktı?

El Salvador'da Bitcoin'in piyasaya sürülmesiyle ruh hali iyiydi. Aksine, bu akşam Almanya saatiyle 23:00'te sözde bir pompa bile bekleniyordu. El Salvador vatandaşları BTC olarak 30 ABD doları aldığında, dünyanın dört bir yanındaki Bitcoin savunucuları da dayanışma içinde BTC almalı.

Bunun yerine, başlangıçta herhangi bir temel nedeni ortaya çıkarmayan bir çarpışma oldu. Aksine, şu anda Bitcoin balinalarından daha büyük siparişler olması gerektiği varsayılabilir. Bu satış emirleri, Bitcoin'in 50.000 ABD Doları'nın önemli işaretinin altına düşmesine neden oldu ve Bitcoin'in kaymasına neden olan başka siparişleri tetikledi.

"Tüm Sokakların Kurdu" olarak bilinen tüccar ve analist Scott Melker, büyük hacimli tüccarları suçladı. "El Salvador yasal ihale yapar güne Bitcoin satmaya balinalara bırak," diye tweet okumak .

El Salvador için şanslı

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele için şanslı. Son olarak, ülke kısa vadeli indirimi Bitcoin'i ucuza stoklamak için kullanabildi. Bu yüzden , düşüşü 150 BTC daha almak için kullandığını tweetledi . Bu anlamda kısa vadeli çöküş, küçük ve yoksul ülkenin yeni ulusal para birimini ucuza almasına yardımcı olan siyasi açıdan olumlu bir olay olarak değerlendirilebilir.

Şu an için yüksek oynaklık beklense bile Bitcoin şimdi toparlanıyor gibi görünüyor.

Etiketler