Bitcoin fiyatları ne zaman yükselecek? İşte son değerlendirmeler

Bitcoin fiyatları 3 aydır 30 bin ile 42 bin dolar arasında seyrediyor. Yaşanan uzun süren bu sakin seyrin ardından bitcoin fiyatlarında yükseliş bekleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bitcoin fiyatları ne zaman yükselecek? İşte son değerlendirmeler

Bitcoin fiyatlarında 65 bin dolar sınırına yaklaşan tarihi zirveden başlayan serbest düşüşle birlikte 30 bin doların altı görüldü. Son günlerde 30 bin doların üzerinde tutunmaya çalışan bitcoin fiyatları için kripto para yatırımcılarının yüzünü güldüren değerlendirmeler geldi.

Finans piyasalarının genel dinamiği gereği uzun süredir yaşanan düşüşler neticesinde kripto para fiyatları için yukarı yön ihtimali her geçen gün artıyor. Bitcoin fiyatları yükselecek mi? Bitcoin fiyatları ne zaman yükselecek gibi sorular artık daha yüksek sesle dillendirilirken Mayıs ayındna bu yana zaman zaman yukarı yönlü hamleler gelse de 40 bin doların üzerine çıkmakta zorlanan bitcoin için fiyat artışı öngörülerine yönelik analizlerin sayısı da artıyor.

"Bitcoin fiyatları yükselecek" öngörüleri artıyor

Bir finansal varlığın yatay seyri ne kadar uzun sürerse, o finansal varlık için hacim ve volalite değerlerinin yükselmesinin ardından beklenen patlamanın boyutu da artacağını ifade eden kripto para yatırımcısı ve analizcisi Scott Melker, bu senaryonun bitcoin piyasasında defalarca yaşandığını hatırlattı.

Bitcoin fiyatı hacim ve volalitedeki azalış ile beraber tam 8 haftadır 30.000 dolar ile 42.000 dolar arasındaki sıkışık bölgeden işlem görduğünün altını çizen Melker,"Bitcoinin bir sonraki hamlesi için beklentiler de çok yüksek seviyelerde olacak. On-chain analizleri incelendiğinde BTC arzının sabırsız spekülatörlerden büyük cüzdanlara sahip olan balinalara aktığını görüyoruz. Yani yeni cüzdanlar bitcoinlerini satarken eski ve daha büyük cüzdanlar ise bu bitcoinleri satın alıyor. Bu da teoride bir sonraki fiyat yükselişinden önce bazılarının bitcoin'leri topladığına işaret ediyor.”

"Fiyatlardaki sakinliği ilgi eksikliği olarak algılamayın"

Son olarak kripto paralar ile ilgili görüşlerini paylaşan ödeme şirketi BCB Group CEO'su Oliver von Landsberg-Sadie, yaşanan fiyat düşüşlerinin ilginin azaldığı şeklinde yorumlanmasının büyük bir hata olacağını belirtti. Sadie, “On-chain analizlerinin hepsi Bitcoin fiyatının gerilmiş bir yayın ucunda olduğunu gösteriyor. Şu sıralar yaşanan sessizliği sakın Bitcoin'e olan ilginin düştüğü şeklinde yorumlamayın" dedi.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler