Bitcoin düştükçe ''hodl'' sayısı artıyor...

Zincir üstü veriler, uzun vadeli yatırımcıların birikim sürecine geri döndüğünü gösteriyor.

Bitcoin düştükçe ''hodl'' sayısı artıyor...

Dijital para piyasasında 19 Mayıs'da yaşanan keskin düşüş, neredeyse çok şişmiş bir balon kadar şişmiş fiyatlar ve yüksek kalıdraçlar nedeniyle toplam piyasa değerinden 1.2 trilyon dolar eksilmesine sebep olmuştu...

Kimisine göre derin bir düzeltme iken kimisine göre ise boğa sezonunun bitişiydi. Bu tip dalgalanmalar gelişen piyasaların her zaman yaşadığı keskin hareketlerden biridir. Biriken fazlalıklar ortadan kaldırılırken aynı zamanda en dipten alınmış ürünleri de panikle sattırmak isteyen balinalar yatırımcıların elindeki malı almak için ne gerekiyorsa onu yaparlar.

Yılın 4. ve 5. aylarında, hem ETH hem de BTC ağlarında yaşanan zorlanmalarla, gerçek zamanlı işlemlerin ücreti 60 dolara fırladı. Bu zorlanma döneminde Glossnode'dan alınan verilere göre, zincir üstü aktivitede 2017'den sonra en büyük düşüş yaşandı.

Bitcoin düştükçe ''hodl'' sayısı artıyor... - Resim : 1

Ağda yaşanan bu düşüş, Bitcoin ağında yüzde 65'e ETH ise yüzde 60'a karşılık geliyor...         Bir önceki büyük düşüş olan 2017'de BTC aktivite düşüşü yüzde 80 ETH aktivite düşüşü yüzde 95 olmuştu.

Bitcoin Kumbaracılarının Sayısı Yeniden Artışta

Kısa vade işlemlerde son 1 aydır hem long hem short işlem açanlar çok büyük kazanç yaratamadı. Ama uzun vade değer yatırımcılarının sayısı tekrar kırılım noktasını geçti.

Bitcoin düştükçe ''hodl'' sayısı artıyor... - Resim : 2

Grafiklerden anlaşıldığı gibi, uzun vadeli yatırımcıların sayısı fiyatın 64.000 dolar seyirindeki hareketlerden sonra artış göstermeye başalıyor ama asıl kırılma anı BTC fiyatı düştükçe zirve tazelemeye devam eden yatırımcı saysının artışında. 

Glassnode kendi yayınladığı veriler için şu yorumu yaptı:

Bu kırılım, uzun vadeli yatırımcıların harcamayı bıraktığı, yeniden biriktirmeye ve ucuz olarak kabul edilen seçenekleri satın almaya başladığı bükülme noktasına işaret ediyor.

Şu anda 2017'ye kıyasla elinde BTC bulunduran uzun vadeli yatırımcıların ellerinde tuttukları BTC sayısı 2.3 milyon adet daha fazla...

Son altı ayda BTC'nin likit ve likit olmayan adetindeki değişime bakıldığında, piyasanın bir sonraki yükselişe hazırlık aşamasında olabileceğine dair işaretler bulunabilir. Yalnızca hazırlık dönemleri BTC için biraz zaman alabiliyor bir önceki hazırlık dönemi 2017 sonundan 2020 sonuna kadar sürmüştü.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler