Bitcoin (BTC) madenciliği yapmak için volkanlar kullanabilir

Latin Amerika ve Karayipler, Bitcoin (BTC) madenciliği yapmak için volkanları kullanabilir.

Bitcoin (BTC) madenciliği yapmak için volkanlar kullanabilir

Çin endüstriyi çökerttiği için bazı ülkeler yerel Bitcoin (BTC) madencilik operasyonları için enerji üretmek için volkanları kullanmayı düşünüyor. Yalnızca Latin Amerika ve Karayipler'de bu amaç için yaklaşık 3.000 volkan kullanılabilir durumda.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele dün, devlete ait bir şirketin madencilik endüstrisine yeşil ve uygun fiyatlı enerji sağlayabileceğini söyleyerek ülkesinin Bitcoin madenciliği için jeotermal enerji kullanma planını açıkladı.Bitcoin (BTC) madenciliği yapmak için volkanlar kullanabilir - Resim : 1

Ülkenin yasal para biriminin Bitcoin olabilmesi ve ülkenin cryptocurrency madencilik operasyonlarını artırmak üzere volkanlarını kullanmak diğer tüm ülkelerin kısıtlamalarına karşı koz olarak kullanabilmek için denediği bir yol.

Guardian'ın verilerine göre 2018'de magma yakıtlı elektrik santrallerinden, İzlanda'da hane başını aşan bir elektrik üretimi sağlanmıştı. Yerel endüstri gözlemcilerine göre, Orta ve Güney Amerika'da, bölgenin benzersiz coğrafi nitelikleri nedeniyle birçok ülke İzlanda'nın liderliğini takip edebilir. Inter-Amerikan Kalkınma Bankası'nda (IDB) enerji uzmanı olan Christiaan Gischler Blanco, geçen ay ABD radyo programı The World'e verdiği demeçte, "Latin Amerika ve Karayipler'de 3.000'den fazla volkanımız var" dedi. "Yani orada çok fazla enerji olduğunu hayal edebilirsiniz ve kesinlikle çok daha fazlasını kullanabiliriz."

Dünyanın dört bir yanındaki aktif volkanların bu interaktif haritası, Latin Amerika ve Karayipler'deki bir dizi ülkenin madencilik için kullanılabilecek kullanılmamış enerji kaynakları barındırdığını doğrulamaktadır. Bunlar arasında Meksika, Kosta Rika, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Kolombiya, Ekvador, Peru ve Şili sayılabilir.

Jeotermal enerji dünya çapında yaklaşık 90 ülkede var, ancak Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu'nun (UNECE-UN) 2016 rakamlarına göre bunlardan sadece 24'ü bu kaynaklardan elektrik üretiyor.

Özel yayın NS Energy'nin verilerinin gösterdiği gibi, 2020'de Amerika Birleşik Devletleri en büyük jeotermal üretim konsantrasyonuna ev sahipliği yaptı ve onu Endonezya, Filipinler, Türkiye, Yeni Zelanda, Meksika, İtalya ve İzlanda izledi.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler