Bitcoin (BTC) 40.000 doların altına geriledi

Bitcoin (BTC) fiyatı, 9 Şubat’tan bu yana ilk kez 40.000 doların altına düştü.

Bitcoin (BTC) 40.000 doların altına geriledi

Bitcoin (BTC) fiyatı, 9 Şubat’tan bu yana ilk kez 40.000 doların altına düştü.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin şu an için Coinbase Pro’da ve Binance'de 39.600 dolar dolayında yeni sahipleri tarafından alınırken birçok eski sahibi tarafından da satılıyor. CoinGecko’dan alınan verilere göre bu kripto parada 14 haftanın en düşük noktası. Bu arada, Ethereum da 3.000 doların altına düştü ve yazının yazıldığı sırada Türkiye saati ile 2.949 dolardan işlem görüyor.


Kripto para piyasasındaki bu düşüş geride bıraktığımız haftadan bu yana sürüyor. İlk 10’da yer alan Binance Coin (BNB) yüzde 20, XRP yüzde 7, Cardano (ADA) yüzde 18 ve Dogecoin (DOGE) yüzde 17 düşüş yaşadı.

Bybt’den elde edilen veriler, tüm kripto vadeli işlemlerde 1 milyar dolardan fazla uzun pozisyonun son 12 saat içinde tasfiye edildiğini ve bunların yarısının Bitcoin’de long pozisyon olduğunu gösteriyor.

Bitcoin'in düşüşü ile birlikte birçok asılsız haber ortaya atılıp düşüş sürecini tetikliyor. Örneğin dün TSİ 17:30 saatlerinde Çin'in ulusal bankalarının kripto fonlarına kapatıldığı haberleri sosyal medya platformu Twitter'da gündem oldu bu haberin ardından düşen BTC aradan geçen 90 dakikanın ardından haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. 

Fakat panik satışı yapan çoğu yatırımcı haberin asılsız olduğunu öğrendikten sonra geri alım yapma konusunda aynı tavrı sergilemedi...

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler