Bitcoin bir kez daha 40 bin doları aştı

Bitcoin fiyatları, oluşan iyimser havayla birlikte bu sabah yeniden 40 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin bir kez daha 40 bin doları aştı

Bitcoin fiyatları bu sabah bir kez daha 40 bin doların üzerini test etti. Geçen hafta Amazon'un kripto para ile ödeme üzerinde çalışmalar yaptığı haberleriyle 40 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, Amazon'dan gelen yalanlamayla hızla 30 bin doların altını görmüştü.

Bitcoin ne kadar oldu?

Bu haberin yazıldığı 08:40 sularında Bitcoin fiyatı günlük %8,4 artışla 40 bin 64 dolar seviyesinden işlem görüyordu. Bitcoin'deki yükselişten destek bulan Ethereum ise %5,2 artışla 2 bin 289 dolar seviyelerinden; XRP yüzde 2,93 artışla 0,6414 dolardan satılıyordu.

Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin fiyatlarında yaşanan yükselişte, bir süredir kripto para piyasalarına yönelik yapılan olumlu analiz ve değerlendirmelerin etkili olduğu görülüyor. Özellikle de Bitcoin fiyatlarındaki düşüşün alım fırsatları olduğu 30 bin doların altında seyreden Bitcoin için bu seviyelerin çok düşük kaldığı ve yükselişlerin kaçınılmaz olduğu yönünde çok sayıda görüş paylaşılıyor. Son dönemde Çin başta olmak üzere kripto paralar ve kripto para borsaları ile ilgili birçok ülkede olumsuz gelişmeler yaşanmıştı. Bu gelişmelere örnek olarak Binance'in İngiltere, Kanada gibi ülkelerde faaliyetlerini askıya alması, Huob'nin Pekin birimini kapatması sayılabilir.