Bitcoin başarı hikayesinin gerçekten ne kadar enflasyona ihtiyacı var?

Bitcoin, son yılların en çok dikkat çeken yatırım aracı olan kripto paraların atası olan Bitcoin'in enflasyon ile bağlantısı anlaşılmaya çalışıyor. Enflasyon Bitcoini nasıl etkiliyor? Tüm bu soruların cevabı şimdi haberimizde.

Bitcoin başarı hikayesinin gerçekten ne kadar enflasyona ihtiyacı var?

Bitcoin'in matematiksel olarak belirlenmiş kıtlığı argümanı ne kadar önemli olsa da, para birimi değer kaybı faktörünün Bitcoin için gerçekten ne kadar doğrudan alakalı olduğu sorulmalıdır. İtibari para birimlerinin enflasyonunun Bitcoin'inki kadar yüksek veya düşük olduğu tamamen teorik olarak varsayılırsa, sonuç olarak Bitcoin değersiz veya ilgisiz olur mu? Cevap "hayır" olacaktır. Alternatif bir kıt varlığa ihtiyaç daha az olacağından, sonuç olarak daha az ilginç olurdu, ancak Bitcoin'in vatansız olması, dolayısıyla dünyadaki herkes için eşitlikçi erişim gereksinimleri olan siyasi kurumların olmadığı bir dünya para birimi olması, yine de Bitcoin'i yapacaktır. Önemli biri apolitik bir değer deposu yapar. Merkezi olmayan ve vatansızların değeri başlı başına bir değerdir. Bitcoin'den daha merkezi olmayan bir işlem sistemi yoktur. Bu küresel işlem sistemi, dünya ekonomisi için bir güvenlik ağı veya ikinci kat gibidir aynı zamanda enflasyon faktöründen tamamen bağımsızdır.

Para basma alemleri, sınırlı değerlere kaçışı teşvik eder, ancak bu değerlerin de bir kullanım senaryosuna ihtiyacı vardır. Kıtlık tek başına, uzun vadede içsel değerini pekiştirmek için yeterli değildir. Bitcoin, fiziksel değerli metaldeki tüm farklılıklara rağmen, dijital ekonominin altını olarak kullanım durumunu buldu. Bitcoin, mevcut parasal veya merkez bankası sistemini sürdürülebilir görmeyen tüm insanlar için bir kaçış noktası haline geldi. Bu görüşün doğru mu yanlış mı olduğu sorusundan kopuk, nihayetinde gidişatı destekleyen bir talep yaratıyor.

Etiketler