Bitcoin, bankacılık sistemine adapte oluyor

El Salvador’da yapılan Bitcoin konferansında Bitcoin’in bankacılık sistemine entegrasyonu değerlendirildi.

Bitcoin, bankacılık sistemine adapte oluyor

El Salvador Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul etmeden önce BTC'nin bankacılık sistemine entegrasyonu ile ilgili ciddi eleştirilere maruz kaldı. Sisteme zarar vereceği konusundaki uyarılara rağmen Orta Amerika Ülkesi 7 Eylül tarihinde Bitcoin'i yasal para birimi hâline getiren yasayı yürürlüğe koydu. 

18 Kasım tarihinde El Salvador'da yapılan LaBitConf 2021 konferansında konu değerlendirmeye alındı. Konferansta yapılan, 'Bitcoin'in Ticari Bankalar Üzerindeki Etkisi' konulu panelde, bölgedeki bankacılık yöneticilerinin BTC'yi bir tehlike olarak görmedikleri ve bir arada var olabileceklerini düşündükleri belirtildi.

El Salvador'daki bankalar için dijital ödeme işlemcisi olan red SERFINSA'nın CEO'su Leandro Guini, BTC'nin bankacılık sistemine, sisteminde Bitcoin'e yararı olduğunu söyledi.

Guini, Bitcoin'in El Salvador'da resmi para birimi hâline gelmesini 'benzersiz bir fırsat' olarak gördüğünü de belirtti. Ünlü CEO, aynı zamanda SERFINSA'nın yasal gerekliliklere uydukları müddetçe Chivo ya da başka herhangi bir BTC cüzdanı kullanan firmalar ve bireyler arasındaki işlemleri kolaylaştırmak için gerekli altyapıyı sağlamaya istekli olduğunu aktardı.

Konferansta konuşan Orta Amerika Ekonomik Entegrasyon Bankasından (BCIE) Luis Rodrugez de Bitcoin'in kurumsal olarak benimsenmesinin El Salvador'da yasal olarak para birimi olmasının katkısı olduğunu söyledi.

Konferansa katılan katılımcıların neredeyse hepsi lider kripto para biriminin bir ülke tarafından resmi para birimi hâline getirilmesini pozitif bir gelişme olarak görürken kripto para birimlerinin nasıl çalıştığına ilişkin eğitim verilmesi ve teknik altyapının buna göre uyarlanması gerektiğini kaydettiler.

Open Bank Project'ten Francisco Montenegro, altyapının saklama hizmetlerini ve kara para aklamayı engellemek için her ülkenin hükümetleri tarafından tasarlanan düzenleyici bir çerçeve olan AML'yi (Kara Para Aklamayı Önleme) içermesi gerektiğini düşündüğünü aktardı.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler