Bitcoin, ABD’de vergi adımı ile 40 bin doların altına çekildi!

Düşüş trendine girdikten sonra her negatif haberde düşmeye devam eden Bitcoin'e bir darbede vergi adımları ile geldi.

Bitcoin, ABD’de vergi adımı ile 40 bin doların altına çekildi!

Amerika Hazine Bakanlığı, 10 000 doların üstündeki kripto para transferlerin İç Gelir Servisi’ne (IRS) bildirilmesini istiyor.

Bakanlık bugün vergi açığını kapatmaya yönelik olarak vergi uyum önlemleri ile alakalı detaylı bir rapor yayınladı. Önerilen tedbirler içinde kripto para borsalarının büyük transferler ve satın alımları bildirme koşulu olmak üzere kripto para sektörü ile alakalı konular da var.

Raporda ‘sanal para birimlerinin’ vergi kaçakçılığı hususunda önemli bir endişe kaynağı olduğu vurgulandı. Ayrıca kripto para birimleri kullanılarak yapılan yasa dışı faaliyetleri tespit etmenin zor olduğu, bu problemin devam ettiği belirtildi.

İnsanların gelirlerini gizleyebilme yollarının giderek çeşitlenmesinin daha fazla sayıda insanı kurallara uymamaya ittiğinin öne sürüldüğü raporda, kripto paralar için yeni bir raporlama rejimi önerildi. Buna göre, işletmelerin 10 000 doların üstünde değere sahip kripto paraların transferini IRS’e bildirmeleri çağrısı yapıldı. 10 000 dolar sınırı, halihazırda nakit işlemler için de uygulanmakta olan bir standart.

Söz konusu uygulamanın 2023 senesinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Gelişme, Bitcoin ilk sırada olmak üzere kripto paraların fiyatlarında düşüşe yol açtı. Piyasa değeriyle en büyük kripto para, bir kez daha 39 bin doların üzerine çıkmadan önce 41 bin 600 dolardan 38 bin 237 dolara kadar geriledi.

Etiketler