BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Şeker Yatırım: Endeksin güne sınırlı tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor.

BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne yatay eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksindeki %1,78 düşüş öncülüğünde günü %1,35 düşüşle 1.454,74’den kapattı. Yurtdışı majör borsalar kar satışlarıyla karşılaşırken BIST’de yurt dışına paralel güçlü kar satışlarıyla karşılaştı. ABD başkanı Biden Perşembe günü delta varyantı yayılmasını durdurmak için tedbir açıklayacaklarını söylemesi yeniden kısıtlamalara başvurabileceği beklentisiyle majör borsalarda kar satışlarını güçlendirdi. Ekonomilerin fazla ısındığı ve merkez bankalarının beklenenden erken sıkılaşmaya gidebileceği beklentileri de borsalarla birlikte ABD tahvillerinde ve altında satış baskısına neden oldu. DXY dolar endeksindeki tepki yükselişiyle EM para birimleri günü genel olarak değer kaybı ile kapatırken TL’de günü değer kaybı ile kapattı.

Artan vaka sayıları ve merkez bankalarının erken sıkılaşmaya başlayabileceği beklentisiyle, yurtdışı borsalarda kar satışları güç kazanabilir. VIX endeksi 18 seviyesi üzerine yükselirken endeksin 21 seviyesi üzerine gelmesi, ABD borsalarındaki satışların güçlenerek devam edeceğine işaret edecektir. Ancak, kar satışları yaşansa da Fed’den Tapering konusunda bir sinyal gelene kadar global risk alma iştahının güçlü kalmaya devam etmesi ve kar satışlarının alım fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenmektedir. Son 7 ayın en yüksek seviyelerini test eden BIST’te yurtiçinde artan vaka sayılarının da etkisiyle yurtdışına paralel kar satışlarının devam etmesi beklenmektedir. Ancak, olası kar satışlarının belli seviyelerde yeni alım fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz.

Son dönemde hem BIST hem DİBS tarafında yeniden yabancı girişlerinin oluşması TL varlıklardaki düzeltmelerin yeni alım fırsatı olacağı beklentisini destekliyor. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri yataya yakın bir seyir izlerken, Asya borsalarında negatif ağırlıklı karışık bir seyri var. Endeksin güne sınırlı tepki alımlarıyla başlaması beklenirken, gün içinde tepki yükselişleri oluşsa da bunun kar satışı fırsatı olarak değerlendirilmesi ve satışı baskısının kısa vadede devam etmesi beklenmektedir.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.6
Satış 4.61
Değişim 0.03%
Son Değer 4.6
En yüksek 4.68
En düşük 4.58
Haftalık Değişim -3.7656%
Aylık Değişim 11.1111%
Yıllık Değişim 6.9767%
Etiketler