BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Vakıf Yatırım: BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz.

BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten:

Güne alımlarla başlayan BIST100 endeksi günün geri kalanında da gücünü korudu ve rekor kapanış ile 1,575 seviyesinden günü tamamladı. İşlem hacmi 25.6 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 81 hisse değer kazandı, 15 ise değer kaybetti. Sabah saatlerinde Dolar/TL kuru 9.71 seviyesinden işlem görürken, yurt dışı vadeli hisse piyasalarında hafif satıcılı yatay bir seyir izleniyor.

FED kararları sonrasında küresel hisse piyasalarında yükseliş devam ediyor. ABD ve Avrupa’da endeksler güçlü hareketine devam ederken, Asya’da sabah saatlerinde kar satışları izleniyor. Çin’de bir gayrimenkul şirketinin daha borç problemi yaşaması endeksleri satış baskısını artıran gelişme olarak dikkat çekiyor. Para piyasalarında da FED sonrası yatay seyir mevcut, tahvil faizleri gerilemeye devam ederken, dolar endeksinde 94.30 seviyesinden işlem geçiyor. Bugün ABD’de tarımdışı istihdam verisi açıklanacak. Ancak ortalama saatlik kazançlar daha önemli görünüyor, zira Powell’ın açıklamalarında enflasyon vurgusu piyasaları çok etkilemese de bir önceki toplantılara görece şahin olarak değerlendirilebilir. Öte yandan İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) piyasadaki faiz artırım beklentilerine rağmen bu toplantıyı es geçmiş olması ve bu kararı da oy çokluğuyla almış olması özellikle Avrupa’daki tahvil faizlerinde gerilemeyi hızlandırdı. Özetle bu ay için önemli görünen gündem maddelerini, piyasa açısından yara almadan geçmemiz sebebiyle, hisse piyasalarındaki iyimserliğinde devamını bekliyoruz. İçeride de bilanço sezonu güçlü geçiyor. Kurdaki yüksek seyre rağmen, risk primi CDS’in geriliyor olması dikkat çekici. Bugün ABD’deki tarımdışı istihdam dışında içeride Hazine nakit dengesi ve şirket bilançoları takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Kapanış anlamında TL bazında rekor tazeleyen endekste 1,580-1,585 direnç bölgesi olarak takip edilebilir. 1,550-1,545 ise ilk destek bölgesidir. Endekste Ekim ayı başından bu yana oluşan görünümde yeni zirve ihtimalinin arttığından bahsetmiştik. Gelinen noktada bilanço dönemi sona erene kadar iyimserliğin sürmesini bekliyoruz, 1,545 zarar-kes seviyesi olmak üzere pozisyonların korunmasını öneriyoruz.

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 15.69
Satış 15.71
Değişim -0.08%
Son Değer 15.71
En yüksek 15.88
En düşük 15.58
Haftalık Değişim -9.033%
Aylık Değişim 7.8983%
Yıllık Değişim 22.352%
Etiketler