BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Vakıf Yatırım analistleri tarafından bugün için hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100 Endeksinden nasıl bir açılış bekleniyor?

BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Vakıf Yatırım analistleri tarafından bugün için hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100 Endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor.

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten:

Düne yatay seyirle başlamasına rağmen açılışın ardından 1,791 seviyesine kadar yükselen BIST100 endeksi gün içinde 1,746-1,791 bandında dalgalandı ve günü 1,784 seviyesinden kapattı. Oynaklığın ciddi ölçüde arttığı günde tarihin en yüksek 4. işlem hacmi görüldü ve 50.2 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Endekse dahil olan 49 hisse değer kazanırken, 51 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL kuru bu sabah saatlerinde 13.0 seviyesinin üzerinde işlem görürken, yurt dışı vadeli hisse piyasalarında yatay bir seyir izleniyor.

Küresel piyasalar üzerinde faiz baskısı artıyor. ABD’de yükselen faizler yüzünden büyüme endişesi oluşan teknoloji şirketleri ile bilanço performansı zayıf olan perakende şirketleri satıcılı seyrederken, enerji ve finansal sektör pozitif ayrıştı. FED üyelerinin açıklamaları ve FED başkan adayının belli olmasıyla güçlenen dolar endeksi 96.50 seviyesinin üzerinde seyrine devam ediyor. ABD’de piyasalar yarın tatil olacak, Cuma günü ise erken kapanacak. Bu nedenle bugün yoğun bir veri akışı takip edeceğiz. Dayanıklı mal siparişleri, kişisel harcamalar, PCE ve FED toplantı tutanakları takip edilirken, özellikle tutanaklardan FED üyelerinin tutumu üzerinde fikir sahibi olmaya çalışacağız. Öte yandan ABD tarafında finansal koşullar sıkılaşırken, Avrupa ile ayrışma devam ediyor. Bazı ECB üyeleri enflasyon endişelerinden bahsetse de Lagarde’ın güvercin açıklamaları daha etkili olmaya devam ediyor, Euro/Dolar paritesi 1.1250 seviyesinin altında işlem görüyor. İçeride ise dün hem endekste hem de kurda ciddi bir oynaklık izlendi. TL’nin sepet bazında %11 değer kaybetmesinin ardından TCMB açıklama yaptı. Buna göre TCMB, döviz piyasalarındaki fiyat oluşumlarının "gerçekçi olmadığı" ve "iktisadi temellerden tamamen uzak olduğu" değerlendirmesine bulundu. Öte yandan değerlemeler açısından daha yakından izlediğimiz uzun vadeli tahvil faizlerinin ise %21.10 seviyesine yükseldiğini gözlemledik.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede halen teknik olarak gücünü koruyan endekste 1,750-1,725 destek seviyeleri iken 1,800-1,820 direnç bölgesi halinde geldi. Yatırımcılara zarar-kes seviyelerini 1,750 seviyesine çekerek pozisyonlarını korumalarını öneriyoruz. Özellikle ihracat yapan ve döviz fazlası bulunan şirketlerin güçlü performansına devam etmesini bekliyoruz. 4.çeyrekte bu şirketlerin önceki çeyreklerde oluşan operasyonel kar kadar güçlü finansal gelir elde etmesi beklenebilir.

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 18.36
Satış 18.38
Değişim 1.47%
Son Değer 18.37
En yüksek 18.59
En düşük 17.59
Haftalık Değişim 11.5361%
Aylık Değişim 26.1675%
Yıllık Değişim 43.0685%
Etiketler