BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Vakıf Yatırım: BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz.

BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten:

''Güne pozitif seyirle başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında alıcılı bir seyir izledi ve 1,367 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 10.5 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, BIST-100 endeksine dahil olan 90 hisse değer kazandı, 7 hisse ise değer kaybetti. Sabah saatlerinde Dolar/TL kuru 8.56 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı hisse vadeli piyasalarında ise yatay bir seyir izleniyor.

Borsa İstanbul’un tatil nedeniyle kapalı olduğu perşembe gününü yurt dışı piyasalar negatif tarafta kapattı. ABD’de genel olarak beklentilerin üzerinde gelmeye devam eden 2.çeyrek bilançolarına rağmen, endekslerde rekor seviyelerden kar satışları gerçekleşti. Bu hafta finansalları açıklanan S&P 500 şirketlerinden 18 şirketin sonuçları analist beklentilerinin üzerinde gerçekleşirken, bu şirketlerin hisseleri ortalama %0.58 değer kaybı yaşadı.

S&P 500 endeksi dünü %0.33 düşüşle kapatırken, Nasdaq endeksi %0.70 değer kaybetti. Dow Jones endeksi ise günü %0.15 primle kapattı. Avrupa endeksleri de petrol piyasasındaki satışlarla birlikte değer kaybeden enerji hisselerinin öncülüğünde günü negatif bölgede kapattı. Küresel piyasalarda dün FED Başkanı Powell’ın ABD Kongresi’ndeki ikinci sunumu takip edildi. Powell, enflasyondaki yükselişten hoşnut olmadıklarını ancak enflasyonun ikinci el arabalar gibi belli alanlarda yoğunlaştığına dikkat çekerken, yükselişin geçici olduğu yönündeki düşüncesini tekrarladı. Powell ayrıca, varlık alımlarının azaltılmasına yönelik tartışmaların devam edeceğini de yinelerken, istihdamda ise hala hedeflenen seviyelerden uzak olunduğunu hatırlattı. Powell’ın açıklamaları ile ABD 10 yıllık tahvil faizleri tekrar %1.30 altına gerilerken, değerli metallerde ise alıcılı seyir izlendi.

Petrol piyasası ise OPEC+’in üretim konusunda Birleşik Arap Emirlikleri ile uzlaştığına dair haberlerin ardından günü satıcılı tamamladı. İçeride ise tatil öncesinde TCMB faiz kararı takip edildi. TCMB, politika faizini beklentiye paralel şekilde %19 düzeyinde sabit bırakırken, karar metninde yaz aylarında enflasyonda görülebilecek oynaklık riskine dikkat çekti. Kararın piyasa fiyatlamalarına etkisinin nötr olduğunu düşünüyoruz. Bugün yurt içinde bütçe dengesi verileri, Avro Bölgesi’nde enflasyon verileri ve ABD’de perakende satışlar ile Michigan Tüketici Güven Endeksi takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. 2020 Mart ayından bu yana takip ettiğimiz orta vadeli ortalamaların altında işlem gören endekste haftalık kapanış önemli olacak. Bayram tatilinin takas avantajı oluşturmasının da etkisiyle gelen tepki alımlarının devam etmesi durumunda 1,375 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz. 1,383-1,400 diğer önemli direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1,363-1,355 ilk destek seviyeleri iken, son düşüşte test edilen 1,350-1,345 bölgesi kritik destek olarak izlenmelidir.''

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.9
Satış 16.92
Değişim 0.43%
Son Değer 16.9
En yüksek 17.47
En düşük 16.12
Haftalık Değişim 2.6108%
Aylık Değişim 16.0714%
Yıllık Değişim 31.6199%
Etiketler