BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Şeker Yatırım: Endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor.

BİST-100 endeksi güne nasıl başlayacak?

Şeker Yatırım/Günlük Yatırım:

''Haftanın son gününe pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi kar satışlarını bankacılık endeksi öncülüğünde devam ettirerek günü %0,96 düşüşle 1.438,72’den kapattı. Yurtdışı borsalardaki zayıf seyir devam ederken majör borsalar haftanın son gününü düşüşle tamamladı.

BIST tepki yükselişleri sonrası tekrar kar satışlarıyla karşılaşarak düzeltme eğilimini devam ettirdi. BIST geçen haftayı %2,04 düşüşle tamamlarken, bankacılık endeksi %3,76 düşüşle negatif ayrıştı. Yurtdışı majör borsalar ise haftayı %1-2 arasında değişen düşüşlerle kapattı. TL, haftayı %1 üzeri değer kaybı ile EM içinde en zayıf para biri olarak tamamlarken, TCMB’nin söylem değişikliği negatif ayrışmada etkili oldu.

Fed’den tapering konusunda bir sinyal gelene kadar borsalarda kar satışları yaşansa da global risk alma iştahının orta vadede güçlü kalması beklenmektedir. Ancak, birçok Fed üyesinin bu yıl içinde varlık alımlarını azaltılmaya başlanması gerektiğini açıklaması nedeniyle kısa vadede yurtdışı borsalarda dalgalı zayıf seyrin ve kar satışı baskısının devam edeceği düşünüyoruz. Kısa vade de yurtdışına paralel hareket etmesi beklenen BIST’te, tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılması ve satış baskısının devam etmesi beklenmektedir. VIX endeksi 21 seviyelerine yükselirken, ABD borsalarında volatilite ve kar satışı riskinin güçlendiğine işaret etmektedir. Endeksin 21 seviyesi üzerinde kalması durumunda ABD borsalarında hafta içinde daha güçlü satış baskısı oluşması beklenir.

Bugün yurtiçinde sanayi üretimi (Piyasa beklentisi: %15.3 artış, Şeker Yatırım: %19.54 artışa) ve cari işlemler dengesi (Piyasa beklentisi: 820mn Dolar açık, Şeker Yatırım: 860mn Dolar açık) verileri açıklanacak. BIST’in Cuma kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri satıcılı seyir izlerken, Asya borsaları ise Çin’de Alipay’in bölünmesine ilişkin atılana adımların etkisiyle yeni haftaya satıcılı başladı. Endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde endekste tepki yükselişi denemeleri oluşsa da kar satışı baskısının devam edeceğini düşünüyoruz.''

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler