Birleşik Arap Emirlikleri: OPEC ile henüz bir anlaşma sağlanamadı

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji ve Alt Yapı Bakanlığı, ülkesi ile OPEC grubu arasındaki görüşmelerin sürdüğünü belirterek, henüz bir anlaşmaya varılamadığını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri: OPEC ile henüz bir anlaşma sağlanamadı

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji ve Alt Yapı Bakanlığı, ülkesi ile Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden meydana gelen OPEC grubu arasındaki görüşmelerin sürdüğünü belirterek, 'üretim kotası' konusunda anlaşma sağlandığı yönündeki söylentileri yalanladı.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberine göre, Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin medyada yer alan haberlerin takip edildiği belirtildi.

Açıklamada, ''İlgili taraflar arasında yapıcı müzakereler sürüyor. OPEC grubu ile henüz bir anlaşma sağlanamadı.'' ifadelerine yer verildi. Amerika Bloomberg haber ajansı, BAE'nin ağustos ayı itibarıyla üretim kısıtlamalarını gevşetmek üzere OPEC ile uzlaştığını yazmıştı. 

Haberde, BAE'nin günlük petrol üretimini 3,1 milyon varilden 3,65 milyon varile çıkarması konusunda uzlaşma sağlandığı aktarılmıştı. Temmuz ayı başında yapılan görüşmelerde ağustostan itibaren uygulanacak üretim politikasına ilişkin anlaşmaya varılamaması üzerine 5 Temmuz tarihinde üçüncü kez bir araya gelmesi planlanan OPEC grubu, üye ülkeler arasında uzlaşmaya varılamaması sonucunda sürpriz bir kararla 18. Bakanlar Toplantısının iptal edilmesine karar vermişti.

Müzakerelerde ağustos - aralık ayları arasındaki dönemde petrol üretiminin her ay günlük 400 bin varil artırılması ve mevcut üretim kesintisi anlaşmasının 2022 yılının sonuna kadar uzatılmasına yönelik verilen tavsiye, üye ülkelerin çoğunluğu tarafından destek görse de görüşmeler BAE'nin 'üretim kotasının artırılması' isteği üzerine sonuçsuz kalmıştı.

Etiketler