Birleşik Arap Emirlikleri, kripto ticareti anlaşma imzaladı

Orta Doğu’da kripto kabulü şaşırtıcı oranda artış gösteriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, kripto ticareti anlaşma imzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri Menkul Kıymetler ve Emtia Kurumu (SCA), Dubai Dünya Ticaret Merkezi Kurumu (DWTCA) ile bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma, DWTCA'nın ekonomi bölgesinde yer almayan kısımlarda kripto varlıkların düzenlenmesini ve ticaretini desteklemeyi hedefliyor.

Anlaşma, DWTCA'nın kripto varlıklarla ilgili finansal faaliyetlerin yürütülmesi için gereken onayları ve lisansları vermesine imkan tanıyan bir çerçeve oluşturuyor.

SCA, anlaşmanın bir parçası olarak kripto paralarla ilgili büyük faaliyetleri de denetleyecek. Bu faaliyetler kripto paraların verilmesini, teklif edilmesini, ticaretini ve listelenmesini de içerecek.

Anlaşmayı, SCA CEO'su Dr. Maryam Al Suwaidi ve DWTCA ve Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanı (DTCM) Genel Müdürü Helal Saeed Al Marri imzaladı.

Dr. Maryam Al Suwaidi, konuyla ilgili detayları paylaştı:

''SCA, kripto tekliflerini, ihraç edilmesini, listelenmesini ve ticaret yapılmasını ve bunlarla ilgili finansal faaliyetlerin DWTCA serbest bölgesinin sınırları içinde lisanslanmasından sorumlu olacak. Ayrıca SCA, serbest bölge içinde faaliyet gösteren lisanslı kuruluşları da denetleyecektir.''

Etiketler