Bir yılda yüzde 155 zam yapıldı! Fiyatı dudak uçuklattı…

Enflasyon oranlarındaki yükseliş nedeniyle ardı ardına zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bir yılda yüzde 155 zam yapılan hızlı tren bilet fiyatları vatandaşı isyan ettirdi. Peki, hızlı tren biletleri ne kadar oldu? İşte detaylar…

Bir yılda yüzde 155 zam yapıldı! Fiyatı dudak uçuklattı…

Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. 9 ay içerisinde toplam yüzde 155 oranında zam yapıldığı belirlendi. Son zamla birlikte hızlı tren seferlerinde yolcu sayısının azalması bekleniyor. Devlet Demiryolları tarafından yapılan açıklamaya göre hızlı tren biletlerine yüzde 10 oranında zam yapıldığı açıklandı. 2022 yılının Ocak ayından itibaren yapılan zamların toplamı yüzde 155 oranına ulaştı. Ocak ayında yüzde 20, Nisan ayında yüzde 15 ve Haziran ayında da yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. Vatandaşlar, yüksek hızlı tren biletlerinin sürekli artmasından dolayı şikayet etti. 

Bir yılda yüzde 155 zam yapıldı! Fiyatı dudak uçuklattı… - Resim : 1
İstanbul-Ankara hızlı tren bilet fiyatı ne kadar oldu?


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan son zamla birlikte bilet fiyatlarının ne kadar olduğu sorusu gündeme geldi. En çok kullanılan hızlı tren seferi İstanbul-Ankara hattı üzerinde gerçekleşiyor. Bu nedenle en yüksek bilet fiyatı  Ankara-İstanbul-Ankara seferi için uygulanacak. Hızlı tren bilet fiyatı 195 TL’den 215 TL’ye yükseldi. Eskişehir-Konya tren biletleri ise 109 liradan 120 liraya çıktı. Eskişehir- Ankara tren seferi bilet fiyatları ise zam oranından en az etkilenen sefer oldu. Bilet fiyatları 84 liradan 95 liraya çıktı. Eskişehir-İstanbul tren seferi biletleri ise 127 liradan 140 liraya yükseltildi.