Bir borsada arama: Dondurulmuş varlıklarda 214 milyon dolar!

Bir borsada arama: Dondurulmuş varlıklarda 214 milyon dolar!

Bir borsada arama: Dondurulmuş varlıklarda 214 milyon dolar!

Güney Kore polisi , yasadışı ve büyük ölçekli çok seviyeli pazarlama (MLM) operasyonlarında yer almakla suçlanan bir borsa olan V Global'in ofislerine baskın düzenledi : Şirketin CEO'su gözaltındayken ofisler arandı ve varlıklar donduruldu.

Hanguk Kyungjae, polis kaynaklarına dayanarak, polisin Seul'deki Gangnam bölgesindeki genel merkezi de dahil olmak üzere şirketle ilişkili 22 mülkü aramasına izin veren mahkeme görevi başardığını söyledi. Temsilciler, 31 yaşındaki Lee adlı şirketin CEO'sunun "çok seviyeli pazarlama yöntemlerini kullanarak kripto para birimi sattığını" söylüyor.

Yonhap, SBS ve Segye Ilbo gibi medya kuruluşları , muhtemelen polisin talebi üzerine, borsanın adından bahsetmeden davanın daha fazla detayını sızdırmıştı. Bununla birlikte, sosyal medya kullanıcıları, Hanguk Kyungjae'nin makalesinin şimdi onayladığı, söz konusu borsa V Global olduğunu tahmin etmiş görünüyor.

Mahkeme emirleri ayrıca, Lee ve firmanın üst düzey yöneticilerinin bu fonlarla kaçacaklarından korktukları için memurların yaklaşık 214 milyon dolar değerinde varlıkları dondurmalarına da izin verdi.

Polis, platformun kendisini " Upbit gibi " bilinen bir borsa olarak sunarken MLM yöntemlerini kullandığını söyledi . Örneğin, yüksek riskli yatırımcılara, siteye yeni üyeler kazandıran "ortaklar" için ek bonuslarla birlikte, yalnızca altı ayda ilk hisselerinin üç katı temettü alacaklarına söz verildi.

Bu yazı yazıldığı sırada şirketin web sitesi çevrimdışıydı, ancak sitenin mobil versiyonundaki bir duyuruda "işlem sistemlerinde bir hata bulunduğu ve araştırılmakta olduğu" açıklandı. Borsa, sorunu dört saat içinde çözmeye çalışacağını ve ticaretin "mümkün olan en kısa sürede" devam etmesini sağlamak için çalışacağını söyledi.

V Global, token airdrop hizmeti yürüttüğünü iddia etti: her yeni kripto varlık listelendiğinde, müşterilerine V Cash tokenları ile ödeme yaptı. Borsa ayrıca diğer rakip platformlardan daha düşük işlem ücretlerine sahip olduğunu iddia etti. Polisin yıl başından beri borsayı araştırdığı görülüyor. Güney Kore yasalarına göre, tüm MLM tipi projeler resmi bir kuruma kaydedilmeli ve ilgili yasanın hükümlerine uymalıdır.

Polis, bu yılın başlarında, birçoğunun ülkede faaliyet gösterdiği bilinen kripto para birimi ile ilgili MLM projelerine bir "baskı" yürütmeyi amaçladıkları konusunda uyardı. Bazılarının koronavirüsle ilgili sosyal mesafe düzenlemelerini ihlal eden çevrimdışı "brifinglere" konu olduğu bildirildi.

Ayrıca, ülkenin vergi memurları, vergi kaçırdığından şüphelenilen kişilere karşı toplamaya devam etti. Bir Kuki News makalesine göre , Güney Gyeongsang Eyaleti, Geoje'de en az 36 kişinin kripto para birimi ele geçirildi.

Ülkenin dört bir yanındaki vergi kurumları, gizli kripto para alımları yaparak gelirlerini gizlemeye (ve yüksek vergi faturalarından kaçınmaya) çalıştıklarını söyledikleri kişileri belirledi bu kripto varlıklar bazı durumlarda zorla ele geçirildi ve tasfiye edildi. Ülkenin başka yerlerinde birkaç soruşturma sürüyor.

Etiketler