Binance'nin CEO'su servetini bağışlamaya karar verdi

Binance'in CEO'su Changpeng Zhao (CZ) servetinin neredeyse tamamını bağışlamak istediğini sosyal medya platformu Twiter'da tile getirdi.

Binance'nin CEO'su servetini bağışlamaya karar verdi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarının başında gelen Binance'in kurucusu ve CEO'su CZ'den önemli bir açıklama geldi. Gerçek adı Changpeng Zhao olan Binance CEO'su sosyal medya platformunda CZ olarak tanınıyor.

Binance'le beraber dolar milyarderi olan girişimci servetini bağışlamak istediğini Twitter'da dile getirdi.

Associated Press'e konuşan CZ, "Rockerfeller'dan bu yana pek çok girişimcinin yapmış olduğu gibi servetimin çoğunu dağıtmak istiyorum. Amacım yüzde 90, 95 veya 99'unu vermek" dedi.

Ekonomik açıdan bağımsız olduğunu belirten CZ çok fazla para ihtiyaç duymadığını belirtti.

CZ'nin serveti Forbes'a göre 2 milyar dolar civarında. Ancak Binance'in hisselerinin çoğu da Changpeng Zhao'da bulunuyor. Şirket borsaya kote olmadığı için net bir değeri belirlenemiyor fakat tahminlere göre Binance'in değeri 300 milyar doların çok daha üzerinde.

Bu da CZ'nin servetinin 200 milyar dolardan fazla olabileceği manasına geliyor.

Binance CEO'Su yalnızca Bitcoin (BTC) ve Binance coin (BNB) sahibi olduğunu ifade etti. İlk BTC yatırımını 2014'te yapan CZ, bu coinlerin çoğunu hali hazırda işleme sokmadığını ve ilk aldığı dönemden bu yana neredeyse hiç işlem yapmadığını söyledi.

Kripto para borsası sahibi çıkar çatışmasının önüne geçmek için başka kripto paraya yatırım yapmadığını söyledi.

Etiketler