Binance, hisse senedi tokenları ile komisyonsuz işlem yapılacağını duyurdu

Binance, hisse senedi alım - satımı yapmanızı sağlayan hisse senedi tokenları özelliğini kullanıma sunduğunu duyurdu.

Binance, hisse senedi tokenları ile komisyonsuz işlem yapılacağını duyurdu

Artık Tesla hisselerini dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'de takas etmek mümkün. Hisse senedi tokenleri, bir kripto para birimi ile doğrudan bir hisse senedi yatırımı yapmanıza olanak tanıyan Binance, ayrica tüm işlemleri komisyon olmadan ve blockchain ekosisteminden ayrılmak zorunda kalmadan. Başka bir avantaj: hisse senetlerini daha ucuza satın almak mümkündür!

Şu an için Binance hisse senedi tokenları ile birlikte sadece Tesla hisselerinin komisyonsuz olarak alınıp satılabildiğini duyurdu. Binance'in hisse senedi tokenları özelliği sayesinde kullanıcılar bir hissenin tamamını veya hissenin belli bir oranını satın alabiliyorlar. Kısacası bir Tesla hissesi alabileceğiniz gibi 0,01 Tesla hissesi de satın alabilirsiniz.

Sistem, komisyonların düşük olması (veya yokluğu), kullanım kolaylığı ve Avrupalıların Amerikan Nasdaq gibi birçok borsaya yatırım yapma olasılığı nedeniyle son yıllarda çok popüler olan eToro veya Robinhood gibi çevrim içi brokerleri hatırlatıyor .  Bu platformların çoğu aynı zamanda en ünlü kripto para birimlerine yatırım yapma imkanı da sunuyor.  Ancak bu çevrim içi aracılık platformları ile kripto para birimi değişim platformları arasındaki en büyük fark, blockchain kullanımıdır.

Ayrıca Binance'de hisselerin yalnızca ABD doları kuruna göre modellenen istikrarlı bir kripto para birimi olan BUSD'ye karşı takas edilebileceği de belirtilmelidir. Ek olarak, belirteçler yalnızca Nasdaq çalışma saatlerinde değiştirilebilecek. Bu yeni özellik, merkezi olmayan sanal varlıklar dünyasında ve finansın demokratikleşmesinde büyük bir ilerlemedir. Kripto para birimleri ve geleneksel finans arasında belirli bir tamamlayıcılık ortaya çıkıyor. Otomobil üreticisi Tesla'nın Binance tarafından ilk sırada yer aldığını görmek de önemsiz değil, kurucusu Elon Musk ise sanal para birimlerinin ateşli bir savunucusu. Şirket kısa süre önce Bitcoin'e 1.5 milyar dolar yatırım yaptı ve ödemeleri para biriminde kabul etti.

Etiketler