Binance bu altcoini delist edecek: Yatırımlarınızı kontrol edin!

Amp blok zincirinin tokeni AMP, büyük kripto borsası Binance'in ABD kolu Binance.US'nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) menkul kıymet olduğunu iddia etmesi nedeniyle delist kararı verildi.

Binance bu altcoini delist edecek: Yatırımlarınızı kontrol edin!

Amp blok zincirinin tokeni AMP, büyük kripto borsası Binance'in ABD kolu Binance.US'nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) menkul kıymet olduğunu iddia etmesi nedeniyle tokeni delist edeceği haberlerinin ardından adeta dibe vurdu.

AMP coin neden düşüyor?

Haberin yapıldığı saatlerde AMP coin fiyatı 0,00836'yı gösteriyor. AMP 0.00836 dolardan işlem görüyor ve bir günde yaklaşık %10 değer kaybetti. AMP bir haftada %7,62, bir ayda %11, bir yılda %88 ve Ocak 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana %93 düştü.

Binance.US, geçen ay ABD merkezli kripto para borsası Coinbase'e karşı yürütülen bir soruşturmada SEC'in AMP'nin menkul kıymet olduğunu iddia etmesinin ardından AMP tokenini "çok net bir şekilde" delist edeceğini duyurdu. Delist kararı ile birlikte uzun süredir değer kaybeden kripto paranın düşüşü daha da hızlandı.

Binance.US, "Geçen hafta SEC eski bir Coinbase çalışanına menkul kıymet dolandırıcılığı suçlamasında bulundu. SEC, dokuz dijital varlığın menkul kıymet olduğunu söyledi. Bu dokuz tokenden sadece Amp (AMP) Binance.US platformunda listeleniyor."

Binance, tokenin 15 Ağustos 2022'de delist edileceğini söyleyerek AMP'nin sınıflandırılması konusunda daha fazla netlik olduğu zaman gelecekte bir noktada AMP işlemlerinin devam edebileceğini söyledi. Web sitesine göre Amp, varlık transferlerini teminat altına almak için kullanılabilecek genişletilebilir bir platformken AMP herhangi bir gerçek dünya uygulaması için hızlı ve verimli transferleri kolaylaştırmak için tasarlanmış evrensel bir teminat tokenidir.

Bu arada Roll Call'a konuşan Duke Üniversitesi Küresel Finansal Piyasalar Merkezi Başkanı Lee Reiners, bir mahkeme söz konusu, bu da tokenlerin aslında menkul kıymet olup olmadığına karar verene kadar SEC'in borsalara karşı şikayetlerini dikkate almayacağını söyledi. Reiners, "Bekleyecekler ve sonra mahkeme onlarla aynı fikirde olursa elbette o noktada borsaların kendileri kayıt yaptırmak zorunda kalacaklar" dedi.

Aslında genel tavır çok açık ve AMP ya da bu fikirde olan herkesin netlik kazanana kadar yakınlaşması pekte olası görünmüyor. 

Etiketler