Bill Gates'ten şok eden Omicron açıklaması

Bill Gates, Kovid-19'un Omicron varyantına yönelik flaş açıklamalarda bulundu. 

Bill Gates'ten şok eden Omicron açıklaması

Omicron varyantı ile ilgili araştırmalar devam ederken Bill Gates, konuya ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. 

Twitter hesabı üzerinden bazı açıklamalar yapan Gates, tatil planlarının birçoğu iptal ettiğini ve çok zor geçecek birkaç ay için hazır olduğunu belirtti.

Bill Gates'ten şok eden Omicron açıklaması... Kovid-19 Omicron varyantı ne zaman bitecek?

''Tam hayat normale dönecek sandığımızda salgının en kötü kısmına giriyor olabiliriz.'' ifadelerini kullanan Gates, Omicron'un çok hızlı yayıldığı için mevcut salgın sürecinin önümüzdeki yılın mart ayına kadar son bulacağına inandığını aktardı. 

Gates paylaşımında, ''Bu birkaç ay kötü geçebilir ancak yine de doğru adımları atarsak salgının 2022 yılında son bulabileceğine inanıyorum.'' ifadelerini kullandı. 

''Omicron tarihteki bütün virüslerden daha hızlı yayılıyor. Yakında dünyanın her ülkesinde olacak.'' sözlerini kullanan Gates, şu ifadelere yer verdi:

''En önemli olan Omicron'un insanları ne kadar hasta ettiği. Daha fazlasını öğrenene kadar bunu ciddiye almalıyız. Delta varyantının yarısı kadar bile şiddetli olsa çok bulaşıcı olduğu için şu ana kadar gördüğümüz en kötü dalgaya yol açabilir.'' 

Maske kullanımına devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Gates, 'takviye dozlarınızı olun' çağrısı yaptı. 

Salgın tahmininde haklı çıkmıştı 

Salgın süreci ile beraber Bill Gates de adından sıkça söz ettirmişti. Nitekim komplo teorileri ile anılan Gates salgın uyarısında haklı çıkmıştı. 

2015 yılında bir salgına karşı hazırlıklı olunmadığını aktaran ve uyarılarda bulunan Gates bu konuda da haklı çıktı. 

Bill Gates'ten şok eden Omicron açıklaması... Kovid-19 Omicron varyantı ne zaman bitecek?

Omicron ABD'deki baskın tür oldu

Ayrıca bundan üç hafta kadar önce ABD'de görülen Omicron varyantı ülkedeki baskın tür oldu.

Dün, ülkedeki son duruma yönelik verileri paylaşan Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Omicron'un ABD'deki baskın varyant olduğunu açıkladı. 

Yayınlanan raporda yeni bulaşların yüzde 73.2'si Omicron, yüzde 26.6'sının ise Delta varyantı olduğu bilgisine yer verildi.

Başka bir deyiş ile son zamanlarda ABD'de virüse yakalanan her 4 kişiden 3'ü Omicron varyantı ile enfekte oldu.

89 ülkede tespit edildi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Omicron varyantının 89 ülkede belirlendiği aktarılmış, yerel bulaşın olduğu bölgelerde Omicron vakalarının 1,5 ile 3 gün içerisinde ikiye katlandığı belirtilmişti. 

WHO, Omicron'un yüksek derecede toplum bağışıklığı olan ülkelerde hızla yayıldığına vurgu yaparak, bu durumun virüsün bağışıklıktan kaçma kabiliyetinden mi, doğal olarak artan bulaşıcılığından mı yoksa her ikisinin bir kombinasyonundan mı kaynaklandığının henüz belli olmadığını aktarmıştı. 

Etiketler