Biden'ın altyapı paketine kimler destek verdi?

Biden "İstihdam artışı harika ama her şey tersine dönebilir" dedi. Peki Biden'ın altyapı paketine kimler destek verdi?

Biden'ın altyapı paketine kimler destek verdi?

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’de geçen ay 916 bin yeni istihdam sağlandığı ve bunun son yedi ayın en yüksek rakam olduğunu gösteren Çalışma Bakanlığı raporunu sevinçle karşıladı ancak Amerikalılar’ı tüm bu başarıların tersine dönebileceği konusunda uyardı.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Çalışma Bakanlığı raporunun açıklanmasının ardından Beyaz Saray’da gazetecilere konuşan Biden, “Önümüzde hala uzun bir yol var” ifadelerini kullandı.

Amerikalılar’a, gidişattaki olumlu göstergelere rağmen dikkatli olmalarını tavsiye eden Biden, “Bu harika haber karşısında Amerikan halkına açık ve doğrudan şu açıklamayı yapmam gerekiyor çok zorlanarak elde ettiğimiz ilerleme tersine dönebilir” dedi.

Corona virüsü salgınına karşı ABD’de aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürse de son haftalarda vaka sayılarında yaşanan artış ve tedbirlerin yeniden sertleştirilmesi olasılığı, endişe yaratıyor.

Biden'in ekonomi danışmanı Deese: Altyapı Paketinde istihdamı arttıracak yatırım var

ABD Başkanı Joe Biden’ın önemli ekonomi danışmanlarından Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Brian Deese, yaklaşık 2.3 trilyon dolarlık altyapı paketinde uzun dönemli istihdam artışı için yatırım olduğunu söyledi.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Deese, bu yatırımlara örnek olarak çocuk bakımını gösterdi.

Deese’ye göre bu sayede daha fazla Amerikalı işlerine geri dönebilecek. Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Brian Deese Fox News Sunday’e yaptığı açıklamada, altyapı paketinin amacının daha fazla iş yaratmak ve salgından kurtulurken ekonominin ilerlemesini sağlamak olduğu mesajını verdi.

Deese’ye göre yatırımlar sadece istihdam yaratmayacak, aynı zamanda daha iyi ve daha uzun dönemli iş olanakları yaratacak. Deese, araştırma ve geliştirmeye yapılacak yatırımın da buna katkısı olacağını belirtti.

Biden yönetimi planı kamuoyuna tanıtmak için yoğun çaba harcıyor.

Ulusal Ekonomik Konseyi Direktörü Brian Deese hafta sonu Biden yönetiminden Amerikan televizyonlarına çıkan isimlerden biriydi.

ABD/Harris: Ekonomik toparlanma planının amacı önceden olduğundan daha iyi bir ekonomi inşaa etmek

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Biden'in açıkladığı ekonomik toparlbanma paketini savundu.

Başkan Biden'in açıkladığı pareketin amacının işleri pandemiden önce olduğu hale geri getirmek olmadığını ifade eden Harris, "Aklımızda böyle bir amaç yok. Biz ülkemezi önceden olduğundan daha iyi inşaa etmeliyiz" diye konuştu.

Başkan Biden geçtiğimiz Çarşamba günü 1,3 trilyon doları altyapı projelereni gidecek 2,25 trilyon dolar büyüklüğünde ekonomik toparlanma planı açıklamıştı.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, Başkan Joe Biden'in açıkladığı ekonomik toparlanma planının birkaç yıl içinde kendi kendini ödeyeceğini savundu.

"15 yıllık bir süreçte, ömür boyunca bir kez ihtiyaç duyulacak bu yatırımlar için gerekli gelirin tamamı toplanacak" diye konuşan Buttigieg, gerekli gelir toplandıktan sonra bu yatırımların ABD'nin bütçe açığını azaltmaya başlayacaklarını da vurguladı.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm da, Kongre'nin Cumhuriyetçi ülemerinin partiler üstü bir anlaşmaya yanaşmamaları halinde bile Başkan Biden'in 2 trilyon dolarlık altyapı planını hayata geçirmeye istekli olduğunu söyledi.

Granholm, "Başkan Biden planının Cumhuriyetçimerin desteğini almasını tercih eder, ancak bu olmaz ise Demokratların bu planı Senato'dan geçirmelerini sağlayacak prosedürlerlerin kullanılmasına destek vermesi de muhtemel" diye konuştu.

ABD Enerji Bakanı Granholm: Altyapı Paketi Cumhuriyetçiler'in desteği olmasa da ilerleyecek

ABD Başkanı Joe Biden’ın kamuoyuna sunduğu yaklaşık 2.3 trilyon dolarlık altyapı paketinin Cumhuriyetçiler’in muhalefeti nedeniyle Senato’da geçip geçmeyeceği tartışma konusu. Enerji Bakanı Jennifer Granholm, paketin Cumhuriyetçiler olmadan da yoluna devam edeceği  mesajını verdi.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Enerji Bakanı Jennifer Granholm CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Cumhuriyetçiler’den destek alamaması ve partilerüstü bir uzlaşma sağlanamaması halinde Biden’ın yine de ilerlemek istediğini  kaydetti.

Granholm, Biden’ın Cumhuriyetçiler’in desteğini tercih edeceğini ancak bu olmazsa paketin Senato’da Demokratlar’ın oylarıyla geçmesi  için “reconciliation” olarak bilinen yöntemin kullanılacağını kaydetti.

Demokratlar aynı yöntemi 1.9 trilyon dolarlık ekonomik paketin kabulü için de kullanmıştı. Bu yöntemle Senato’da salt çoğunlukla yasa tasarısı kabul edilebiliyor.

Ancak bu yöntem her yasa tasarısı için kullanılamıyor, bir yıl içinde 3 tasarıda kullanılabiliyor.
Granholm, “Eğer Amerikalıların çoğu Demokratlar, Cumhuriyetçiler ülkemiz için harcamamıza destek oluyor ve küresel yarışı kaybetmemize izin vermiyorlarsa O da bunu yapacak” ifadelerini kullandı.

Biden Ocak ayında yemin ederek göreve başladığından beri Cumhuriyetçiler’le çalışmak istediğini belirtiyor.

Ancak Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell da geçen hafta altyapı  paketiyle mücadele edeceğinin mesajını vermişti. Bir diğer Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker da McConnell gibi pakette yer alan  vergi artışları planına tepki gösterdi.

Wicker NBC’ye yaptığı açıklamada Biden’ın altyapı paketi  önermediğini, yüksek vergi artışı önerdiğini belirtti.

Biden’ın planında şirket vergilerinin yüzde 21’den yüzde 28’e  çıkartılması öngörülüyor. Eski Başkan Donald Trump ve Cumhuriyetçi Kongre üyeleri 2017’de şirketlere yönelik vergileri yüzde 35’ten yüzde 21’e düşürmüştü.

Planda ayrıca yıllık geliri 400 bin dolardan fazla olanlara da ek vergi gelmesi söz konusu. Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg’e göre bu plan ülkeyi 2030 ve  ötesine taşıyacak. Buttigieg, NBC’ye yaptığı açıklamada, hala 1950’lerde yapılan altyapıyla ülkenin yoluna devam ettiği mesajını verdi.

 "

Etiketler
ABD