Biden vergileri artırmayacak!

ABD Başkanı Biden'in ulaştırma odaklı bir altyapı yatırım planı açıklaması bekleniyor ve akaryakıt vergilerini artırmayacağı söyleniyor.

Biden vergileri artırmayacak!

United Steelworkers sendikasının başkanı ve ABD Başkanı Biden'in önemli müttefiklerinden Tom Conway, Biden'in Çarşamba günü Pittsburg'da yapacağı konuşmada ulaştırma sektörü odaklı bir altyapı yeniden inşaa yatırım planı açıklayacağını söyledi.

Conway, Başkan Biden'in açıklayacağı planın Amerikanın yollarını, köprümerini, su yollarını ve barajlarını gelecek 10 yılda yeniden inşaa etmeye odaklanacağını vurguladı. Ulaştırma sektörü odaklı  bu planın şirketlere neye yatırım yapmalarını bilmeleri güvenini  vereceğini belirten Conway, işçi sendikalarının Biden'in programına destek vereceğini ifade etti.

Buttigieg: Biden, akaryakıt vergilerini artırmayacak veya motorlu araçlar için yeni bir vergi getirmeyecek

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, Beyaz Saray'ın akaryakıttan  alınan vergilerin artırılmasını veya araçların yaptıkları kilometre üzerinden yeni bir harç ödemelerini önermeyeceğini söyledi.

CNN'e konuşan Buttigieg, araçların yaptıkları kilometre üzerinden harç ödemelerini Başkan Biden'in açıklayacağı altyapı yatırım paketi çerçevesinde konuşulan bir konu olmadığını ifade etti. Buttigieg  akaryakıt vergisi artırımının da düşünülmediğini vurguladı.

Etiketler
ABD