Biden kurumsal vergi oranını yüzde 28’e çıkarmayı önerdi

Biden, 2,3 trilyon dolarlık altyapı planı kapsamında kurumlar vergisi oranını yüzde 21'den yüzde 28'e çıkarmayı önerdi.

Biden kurumsal vergi oranını yüzde 28’e çıkarmayı önerdi

ABD Başkanı Joe Biden, 2,3 trilyon dolarlık altyapı planı kapsamında kurumlar vergisi oranını yüzde 21'den yüzde 28'e çıkarmayı önerdi.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Başkan Joe Biden söz konusu plana destek turlarını sürdürüyor. Biden bu kapsamda Perşembe günü Louisiana eyaletini ziyaret etti.

Biden’ın Cumhuriyetçi Parti kontrolündeki eyalette, şirketler ve zenginler için düşük vergilerin ekonomik büyümeyi hızlandıracağını söyleyen Cumhuriyetçilere doğrudan meydan okuduğu yorumları yapılıyor.

Biden, bunun için Lake Charles kentinde, kullanım süresini 20 yıl önce aşan 70 yıllık bir köprünün önünde konuşmayı seçti.

Biden, burada yaptığı konuşmada, yüzde 25 ile yüzde 28 arasındaki bir kurumlar vergisi oranının, çok ihtiyaç duyulan bazı yatırım projelerinin karşılanmasına yardımcı olabileceğini söyledi ve önerdiğinden daha düşük bir oranı kabul edebileceğini dile getirdi.

Biden, "Bunu karşılayabilmemin yolu, en büyük şirketlerin hiç vergi ödememesinin önüne geçmek ve vergi indirimini 25 ile 28 arasına düşürmektir." dedi.

ABD kurumlar vergisi oranı, dönemin Başkanı Donald Trump ve Cumhuriyetçiler tarafından getirilen vergi indiriminin ardından yüzde 35’ten yüzde 21’e düşmüş ve bunun sonucu olarak da birçok Amerikan şirketi daha az vergi ödemeye başlamıştı.

Şirketlerin ödediği vergi tutarını artırmak, Biden’ın gelir eşitsizliğini gidermek ve Çin’in yükselişine karşı ABD ekonomisini yeniden yapılandırma planının önemli bir parçası.

Biden’ın okullara, yollara, mesleki eğitimlere ve bayındırlık işlerine federal bütçeden daha fazla pay ayırma ve bunun için zengin Amerikalıları ve şirketleri daha fazla vergilendirmesi her iki parti seçmenleri tarafından da destek görüyor ancak bu plan Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin sert muhalefetine neden oluyor.

Etiketler