BGC, ilk çeyrekte şirket karlılıklarında yüzde 143 artış bekliyor

BGC Partners tarafından hazırlanan raporda ilk çeyrekte BİST şirket karlılıklarında yüzde 143 artış beklendiği belirtildi.

BGC, ilk çeyrekte şirket karlılıklarında yüzde 143 artış bekliyor

Uluslararası yatırım kuruluşu BGC Partners tarafından hazırlanan raporda ilk çeyrekte BİST şirket kârlılıklarında yüzde 143 artış beklendiği belirtildi.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de banka bilançolarının konsolide olmayan bazda 10 Mayıs, konsolide bazda ise 20 Mayıs 2021 tarihine kadar açıklanacağı kaydedildi. Banka bilançolarının 28 Nisan'da Akbank ile başlayacağı hatırlatıldı.

Değerlendirmede finans dışı şirketlerin konsolide olmayan bilançolarını 30 Nisan, konsolide olan bilançolarını ise 10 Mayıs 2021 tarihine kadar açıklayacakları ifade edildi. Arçelik ve Türk Traktörün 26 Nisan'da bilanço sezonuna start verecekleri bilgisi aktarıldı.

BGC, ilk çeyrekte banka bilançolarının yıllık bazda yüzde 3 azalacağını, çeyrek bazında ise yüzde 18 artacağını tahmin etti. Finans dışı şirketlerin karlılıklarının ise ilk çeyrekte yıllık yüzde 4788 artarak çeyrek bazında yüzde 2 azalacağı öngörüldü. Toplamda ise şirket karlılıklarının yıllık yüzde 143, çeyreklik ise yüzde 5 artacağı tahmin ediliyor.

Etiketler