Beyaz Saray'dan "olağanüstü yüksek enflasyon" uyarısı!

Tüm dünyanın merakla beklediği ve yatırımcıların yatırımlarını şekillendirmek için tahminler ürettiği Amerika Birleşik Devletleri (ABD) enflasyon verileri öncesi Beyaz Saray'dan uyarı geldi!

Beyaz Saray'dan "olağanüstü yüksek enflasyon" uyarısı!

Dünyanın yakından takip ettiği ve merakla beklediği Amerika Birleşik Devleti enflasyon açıklamasından önce Beyaz Saray'dan uyarı geldi! Borsalarda yer alan tüm yatırımcıların ötesinde kripto dünyasının da yakından takip ettiği enflasyon verileri için Beyaz Saray uyarılarda bulundu.

Bugün gün içinde Türkiye saatiyle 15.30'da açıklanması beklenen veriler için Beyaz Saray, verilerin açıklanmasını çok az bir süre kala "olağanüstü yüksek enflasyon" uyarısında bulundu. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bugün gerçekleştirdiği açıklamalarda Mart ayında yaşanılan petrol krizinde Rusya-Ukrayna savaşının etkili olmadığını vurguladı. Jen Psaki, "Mart enflasyonunun Putin'in fiyat artışlarına bağlı olarak olağanüstü yüksek gelmesini bekliyoruz. Enerji ve gıda fiyatlarında yaşanan küresel sıkıntılar ve anormal fiyat artışları nedeniyle çekirdek ve manşet enflasyon arasında büyük bir farklılık bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Son 40 yılın zirvesi yaşanıyor!

Son 40 yılın en yüksek enflasyon seviyelerinde gezen Amerika Birleşik Devletleri'nde, Şubat ayı enflasyon verileri yüzde 7.9 ile Ocak 1982'den beri en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Zaman zaman yapılan açıklamalarla kişisel giderlerin her geçen gün artık gösterdiğini ve kişisel harcamaların düzenli bir şekilde düşüşle devam ettiğini belirten Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, bugün açıklanacak enflasyon veri öncesinde halkını uyarmayı tercih etti. Oluşabilecek kriz ortamı için hazırlıklarını sürdüren ABD'nin Mart ayında yaşanan enflasyon oranını yüzde 8,4, aylık enflasyonun ise yüzde 0,8'den 1,2'ye yükselmiş olarak paylaşacağı tahmin ediliyor.