BETH Nedir ve Nasıl Kullanılır?

BETH Nedir ve Nasıl Kullanılır?.

BETH Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Beacon Chain'in Aralık 2020'de kullanıma sunulmasıyla Ethereum ölçeklenebilirliğini iyileştirmeyi amaçlayan yükseltmeler (ETH 2.0) planlandığı şekilde devam ediyor. Dağıtım planının 0. evresi kapsamında, şu anda ETH bu yeni zincir üzerinde stake edilebiliyor. BETH, ETH'lerinizi istediğiniz an çekme özgürlüğünüzü kaybetmeden kolayca ETH staking'i yapmanıza imkan tanıyor.

BETH nedir?

BETH, stake edilmiş ETH'lerin tokenlaştırılmış bir versiyonudur. Her BETH, Binance üstünde stake edilmiş 1 ETH'yi temsil eder. Peki, Ethereum Proof of Work (PoW) ile çalışmıyor muydu? Şimdilik evet. Fakat Ethereum, ETH 2.0 kapsamında bütünüyle Proof of Stake'e (PoS) geçecek.
Yükseltmelerin karmaşıklığı sebebiyle ETH 2.0 birkaç evrede kullanıma sunuluyor. İlk adım, yatay bölümlemenin (sharding) eksiksiz olarak faaliyete geçmesiyle Eth2'nin temelinde yer alacak Beacon Chain'in kullanıma sunulmasıydı. Beacon Chain çoktan faaliyete geçti ve Mart 2021 itibarıyla 3,5 milyonun üstünde ETH ile güvene alındı.

Beacon Chain için yatırma protokolü sadece tek yönlü çalışır. Bu da kullanıcıların yatırma işlemi yapabileceği, ancak ETH 2.0 eksiksiz olarak faaliyete geçene kadar çekim yapamayacağı manasına gelir ve bu süreç seneler alabilir. Buna ilave olarak, kullanıcıların yatıracağı tutar sadece 32 ETH'nin katları olabilir.

Beacon Chain'deki tüm bu ETH'ler şimdiden staking ödülleri kazanmaya başladı. Bu durumda, 32 ETH'niz yoksa veya çekim yapma özgürlüğünüzü kaybetmemek istiyorsanız ne yapabilirsiniz? Birçok ETH 2.0 staking havuzundan birine katılabilirsiniz. Bu havuzlardan birisi de Binance tarafından sunulmaktadır.

ETH'lerinizi 1'e 1 oranda BETH'ye çevirebilir ve BETH cinsinde staking ödülleri almaya başlayabilirsiniz. Harika, peki ya ETH'lerinizi diğer bir yerde kullanmak istiyorsanız ne yapacaksınız? Binance, BETH'lerinizi tekrar ETH'ye dönüştürebileceğiniz bir BETH/ETH spot sektörüne da sahiptir.

Etiketler