Beren Saat'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki

Geçtiğimiz günlerde Sezen Aksu'nun direkt ismini vermese bile Sezen Aksu'nun şarkısında kullandığı cümlelere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği tepkileri eleştiren Beren Saat, sosyal medyada gündem oldu.

Beren Saat'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki

Sezen Aksu'nun bir şarkısında Hz. Adem ve Havva için kullandığı ''cahil'' kelimesi yüzünden sosyal medyada infial etkisi yaratmıştı. Tepkilerin artması ile birlikte geçtiğimiz cuma günü Üsküdar'daki Çamlıca Camii'nde namaz çıkışı mikrofonu eline alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, direk Sezen Aksu'nun ismini vermese bile adeta ateş püskürmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sezen Aksu'ya ne dedi?

Üsküdar'daki Çamlıca Camii'nde cuma namazından sonra konuşan Erdoğan, Hz. Adem ve Havva'ya hakaret olarak algılandığı için toplumda büyük tepkilere neden olan Sezen Aksu'nun şarkısından konuştu. Sezen Aksu'nun ismini kullanmasa bile hakaret olarak algılanan bu cümlelerin kabul edilemez olduğunu ve Hazreti Adem ve Havva'ya kimse hakarette bulunamaz diyen Erdoğan, ''Böyle hakaretlerde bulunan dilleri koparmak yine bizim görevimizdir!'' dedi. 

Ekrem İmamoğlu, Sezen Aksu'ya sahip çıkmıştı

Tüm Türkiye'nin gündemine oturan ve Sezen Aksu'yu neredeyse tüm Türkiye topa tutarken Ekrem İmamoğlu kameraların karşısına geçtiği bir konuşmasında sanatçıların çok hassas olduğunu ve Sezen Aksu'nun niyetinin dini bir değere hakaret olmadığından emin olduğunu dile getirdi. Sanatçıların çok hassas olduğunu ve onların üretkenliklerine müdahale etmemek gerektiğini dile getiren İmamoğlu, Sezen Aksu'ya sahip çıkmıştı.

Beren Saat'ten Erdoğan'a tepki!

Beren Saat tepki

Bir süredir ekranlarda görülmeyen fakat magazin dünyasını meşgul etmeye devam eden Beren Saat'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerekirse dillerini kopartmak bizim görevimiz cümlelerine sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı'nın söylediklerine inanmak istemiyorum diyerek tepkisini dile getirdi. Öyle ki daha önce oynadığı bir dizide Erdoğan'ın gençliğini canlandıran bir bölümde Erdoğan'ın sadece siyaset adamı olmadığını, edebiyat sevdalısı bir gençte olduğunu hatırlatarak bugüne kadar ben Cumhurbaşkanı'nı edebiyat sevdalısı bir siyasetçi sanıyordum dedi. 

Beren Saat'e tepkiler büyüyor

Sezen Aksu'yu susturmanın sanata ve sanatçıya büyük zararlar vereceğini düşünen Beren Saat'e tepkiler büyüyor. Cumhurbaşkanı'na sosyal medya hesabı İnstagram'da hikaye paylaşarak tepki gösteren ve Sezen Aksu'nun yanında olduğunu dile getiren Beren Saat, Twitter'da Türkiye gündeminde ve giderek daha fazla tepki görüyor.

Etiketler