Benzine indirim kapıda! Araç sahiplerini ilgilendiren yeni gelişme

Akaryakıta yeniden indirim geliyor. Düşen brent petrol fiyatları nedeniyle bu geceden itibaren büyük bir indirim daha gelecek.

Benzine indirim kapıda! Araç sahiplerini ilgilendiren yeni gelişme

Yaklaşık 2 aydır benzin ve oto gaz fiyatlarına ciddi şekilde zam gelmiş araç sahipleri de bundan şikayet etmişti. Özellikle de son dönemde akaryakıta gelen indirimler yüz güldürmeye devam ediyor. Araç sahiplerini yakından ilgilendiği akaryakıt fiyatları ile alakalı yeni bir gelişme var. Araç sahiplerinin tamamını ilgilendiren bu gelişme biraz olsun yüz güldürecek.
brent petrol fiyatlarındaki değişiklik hız kesmeden devam ediyor. Yaşanan bu fiyat değişikliği akaryakıt fiyatlarını da ciddi oranda etkiliyor. Kısa süre içerisinde benzine 83 kuruş motorunu ise 76 kuruşluk bir indirim gelebilir. brent Petrol fiyatlarında son dönemde ciddi bir dalgalanma söz konusu. Bu da akaryakıt fiyatlarının direkt olarak etkiliyor.


Gelen son bilgilere göre yarından geçerli olmak kaydıyla benzin grubunda 83 kuruş indirim olacak. Motorin değilse 76 kuruşluk bir indirim söz konusu olabilir. Daha önceden motorine gelen zamlar iptal edilmişti. Motorin grubunda yapılması planlanan 1 lira 26 kuruşluk zam brent Petrol fiyatlarının bir anda geriye düşmesi ile birlikte iptal edilmişti. Alınan sektör kaynaklarındaki bilgilere göre motorine ise bu geceden itibaren ciddi bir indirim geliyor. 79 kuruşluk bu indirim araç sahiplerinin tamamının yüzünü güldürecek.

Benzine indirim kapıda! Araç sahiplerini ilgilendiren yeni gelişme

Brent petrolün varil fiyatı 93,27 dolar

Brent petrol fiyatları uluslararası piyasalarda düşüş yaşamayı devam ediyor. 93,27 dolar üzerinden işlem gören brent Petrol akaryakıt fiyatlarını da düşmesine neden oluyor. Dün ise 95,95 dolara kadar yükselmişti. Ancak günü 92,34 dolar seviyesinde tamamladı ve bugün itibariyle ise sabah saatlerinde 93,27 dolar oldu. Aynı dakikalarda ise a Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 87,47 dolardan Kendisini alıcı bulmayı başardı. 


brent Petrol fiyatlarında düşüş eğiliminde olması akaryakıt fiyatlarını da ciddi oranda etkiliyor. Özelliğe göre Türkiye'de bir yılda %200'e varan zamlar gelmiş ve araç sahipleri bu durumdan son derece şikayet etmişti. Ancak son 1 aylık dönemde akaryakıt fiyatlarına ciddi oranda indirimler geldi bu gece yarısından itibaren ise hem benzinde hem de motorin grubunda yine bir indirim söz konusu olacak. Benzin grubunda 83 kuruş indirim beklenirken motorinde 79 kuruşluk bir indirim olacak.

Etiketler