Bayramda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz olacak?

Bayramda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz olacak? Osmangazi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrasya Tüneli ücretsiz olacak mı? 

Bayramda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz olacak?

Kurban bayramı tatilinin 9 gün olacağı öğrenildikten sonra vatandaşların en çok merak ettiği ve araştırdığı konuların başında bayramda hangi otoyol ve köprülerin açık olacağı sorusu yer aldı. 

Osmangazi Köprüsü bayramda ücretsiz olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak, ''Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler Cuma gece yarısı başlayacaktır.'' ifadelerine yer verdi.

Buna göre bayram süresince Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi gibi devlet kapsamındaki köprü ve otoyollar dışında kalan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak.

Ücretsiz olacak 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde 1. sınıf araçlara 13.25 TL geçiş ücreti uygulanacak.

Ücretli olarak hizmet verecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsündeki 1. sınıf araçlar için geçiş ücreti 27.50 TL ve Osmangazi Köprüsünde de 1. sınıf araçlar için geçiş ücreti de 147.50 TL olarak uygulanacak. 

Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

1 Şubat 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 46 TL, minibüsler için 69 TL olarak belirlendi.

Avrasya Tüneli'nden sadece 1. ve 2. sınıf araçlar geçebilmektedir.

Not: Bu ücretlere yüzde 8 KDV dahildir. 

Etiketler