Başvuru yapana direkt dönüş sağlanıyor! SGK’da biriken paranız olabilir

SGK tarafından yapılan açıklamayla birçok kişi biriken parasının olup olmadığını internet ortamında sorgulamaya başladı. SGK’da biriken paranızı dilekçe vererek geri almanız mümkün hale geldi.

Başvuru yapana direkt dönüş sağlanıyor!  SGK’da biriken paranız olabilir

SGK’nın para iadelerinden yararlanmak isteyen kişiler ilk olarak e – devlet üzerinden biriken paraları kontrol etmektedir. “ Toplu Para Ödemesi “ olarak adlandırılan bu panel üzerinden biriken paranızın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. İnternet ortamında yapılan sorguların ardından biriken bir paranızın olması halinde ise bir dilekçe doldurarak SGK’nın yolunu tutmanız gerekmektedir.

Birikmiş paramı nasıl alabilirim?

Birikmiş paralarınızı nasıl alacağınıza dair SGK tarafından kılavuz yayınlandı. Buna göre ilk olarak birikmiş paranın olup olmadığına dair E – Devlet üzerinden sorgulama yapılması gerekmektedir. Yalnızca kendi adınıza biriken para olup olmadığını kontrol edebileceğiniz E – Devlet üzerinden “ Toptan Ödeme Talebi “ adlı araca ulaşmanız gerekmektedir.

Başvuru yapana direkt dönüş sağlanıyor!  SGK’da biriken paranız olabilir
Araç üzerinden sorgulama yaparak yalnızca birkaç saniye içerisinde birikmiş paranızın olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Birikmiş para ile karşılaşmanız halinde SGK tarafından yapılacak olan toplu para ödeme faaliyetlerine da hak kazanmış olursunuz. SGK tarafından hazırlanan toplu para dilekçesi ile ilgili kuruma başvuru yapmanız gerekmektedir. Uygun görülmeniz halinde geri ödeme almanız mümkün hale gelmektedir.

Birikmiş paranızı SGK üzerinden yalnızca birkaç dakikalık işlem gerçekleştirerek almanız mümkündür. Mevcut birikmiş paranızı kontrol ettikten sonra SGK’ya vereceğiniz bir dilekçe sayesinde birikmiş paralarınızı SGK’dan talep edebilir ve hesaplarınıza geçirebilirsiniz. Birikmiş paralarınız hakkında detaylı bilgi almak adına SGK müdürlüklerine de ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

SGK “toptan ödeme talebi" nasıl yapılır?

SGK’da birikmiş paranızın olduğu tespit edildikten sonra dilekçe yazmanız gerekiyor. İnternet ortamında SGK tarafından paylaşılan örnek dilekçeleri inceleyerek kendinize göre bir dilekçe doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca dilekçe şablonuna bağlı kalmayarak kendiniz de bir dilekçe oluşturabilirsiniz. Dilekçede TC kimlik no, isim, soy isim, imza ve tarih yer almak üzere talebinizi iletmeniz yeterlidir.


Dilekçeyi ilettikten sonra hızlı bir şekilde dönüş almanız mümkündür. Dilekçeyi kontrol eden SGK personelleri ilgili tutarı banka hesabınıza geçmesi için talimat vermektedir. Hızlı bir şekilde alabileceğiniz birikmiş paralarınıza ilişkin SGK’nın mobil arama servisi üzerinden de bilgi alabilirsiniz. Birçok kişinin biriken milyonlarca lirasını alması için çağrıda bulunan SGK, başvuru yapanlara anında karşılık vereceğini belirtti.

Etiketler