Bankaların toplam mevduatları artış gösterdi

Bankalarda yer alan toplam mevduat verileri açıklandı. Merkez Bankası haftalık para istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. Tabloya göre bankalarda yer alan yerleşik mevduatları geçtiğimiz haftaya göre artış gösterdi.

Bankaların toplam mevduatları artış gösterdi

Bankaların toplam mevduat rakamları açıklandı. Buna göre bankacılık sektörünün toplam mevduatı 7.8 trilyon lirayı aştı. Kredi hacminin 6.2 trilyon olarak açıklandığı bankacılık sektörüne ilişkin parasal büyümenin devam ettiği görüldü. Merkez Bankası tarafından açıklanan haftalık para istatistikleri tablosu ele alındığında geçtiğimiz haftaya göre mevduatların ortalama %1 artış gösterdiği grafiklere yansıdı.

Taksitli ticari kredi miktarı artış gösterdi

Mevduatlarda yer alan tüketici kredi istatistikleri de bugün açıklandı. Tüketici kredileri geçen hafta %0,23 artış göstererek 881 milyar liraya yükseldi. Taksitli ticari kredi tutarı ise aynı dönem içerisinde %0,45 artarak 778 milyar lira seviyesine ulaştı. Kredi kartlarında yer alan toplam bakiyenin ise %1’lik yükselişle 443 milyar liraya çıkarıldığı bilgisi verildi.

Bankaların toplam mevduatları artış gösterdi
Taksitli ticari kredilerde gelen artış aynı zamanda banka mevduatlarına da yansıdı. Mevduatların artış gösterdiği hafta içerisinde ortalama artış ise %1 olarak gerçekleşti. Mevduat bankalarında yer alan kredi türleri ise banka tarafından açıklandı. En fazla alınan kredi türü geçtiğimiz hafta da tüketici kredisi olarak açıklandı.

Kredi kullanım oranları açıklandı

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre kredi kullanım türleri de belli oldu. Tüketici kredilerinin 321 milyar liralık kısmını konut kredileri oluşturdu. Toplam krediler içerisinde %40 orana sahip olan konut kredisi bu alanda zirvede yer aldı. Kredi kullanımında ikinci sırada yer alan taşıt kredileri ise 19 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.


Geriye kalan 540 milyar liralık kısım ise çeşitli türlerdeki ihtiyaç kredileri olarak tanımlandı. Birçok farklı sektörü kapsayan ihtiyaç kredileri bu alanda bankaların kredi limitlerini büyük ölçüde etkiliyor. Bankalardaki kredi hacminin 6.2 trilyon liraya ulaştığı geçtiğimiz hafta gerçekleşen artış oranı ise ortalama %1 olarak açıklandı.

Etiketler