Bankaların kripto para saklamasına onay verildi!

ABD'nin teksas eyaletinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, eyalete bağlı bankaların dijital paraların depolanmasına onay verdi.

Bankaların kripto para saklamasına onay verildi!

10 Haziran’da yapılan yazılı açıklamada bankaların kendileri tarafından yapılacak olan standart riske anlaşmasına dayalı değerlendirmelerin ardından kripto para saklama hizmeti sağlamak amacıyla yeterli olduğunu belirtildi.

Açıklamada, “Bir bankanın sunmayı tercih edeceği sanal para saklama hizmetleri, bankanın uzmanlığına, risk iştahına ve iş modeline bağlı olacaktır. Örneğin banka, müşterilerinin kendi sanal para birimleri üstünde direk olarak kontrolü olmasına izin vermeyi ve sadece müşterinin bu sanal para birimiyle ilişkili özel anahtarlarının kopyalarını saklamayı seçebilir. Alternatif olarak banka, müşterinin sanal para birimini direk olarak bankanın kontrolüne devredeceği bir hizmet sunabilir ve müşteri adına banka tarafından tutulan yeni özel anahtarlar oluşturabilir.” denildi.

Amerika’da federal bankacılık regülatörü OCC de geçen sene bankaların kripto para saklama hizmeti vermelerine daha önce izin verilmişti yakmıştı.

Amerika’da bazı eyaletler, kripto para yanlısı yaklaşımları ile öne çıkıyor

Wyoming'dan sonra  Teksas da ılımlı yaklaşım sergileyen eyaletlerden biri. Şuanda eyalette aktif faaliyet gösteren pek çok Bitcoin madencilik tesleri var. Yakın zaman önce Marathon Digital, Teksas’ta 73 binden fazla Bitcoin madencilik ekipmanı barındırılacak bir tesis kurma planını açıklamıştı. Henüz faaliyete geçmese de ileri dönemlerde faaliyete geçecek olması Çin bölgesinden gelen Bitcoin madencilik kısıtlamalarına biraz olsun merhem olacağı düşünülüyor.

Kripto paraların çok hızlı ve her kesimden insana yayılmasına kimi banka ve eyaletler çok sert bir şekilde karşı çıkarken bazıları ise destekleyici nitelikte hareket etmeye devam ediyor. Destekleyen Ülkeler arasında El Salvador, Paraguay ve İran gelirken. Çin, İngiltere gibi ülkeler ise net şekilde dijital paraların riskli ve suçlular tarafından sık tercih edilmesi nedeniyle karşı çıkıyor.

Etiketler