Bank of America, stabil kripto para girişimi Paxos’un ağına katıldı

Bank of America, stabil kripto para girişimi Paxos’un ağına katıldı.

Bank of America, stabil kripto para girişimi Paxos’un ağına katıldı

Dünyanın sekizinci, Amerika’nin ise ikinci en büyük yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi olan Bank of America (BoA), hisse senetlerinin alım satımlarını günler yerine, dakikalar sürecek şekilde neticelendirmek için blokzincir teknolojisi kullanacak.

Wall Street’in artan teknoloji ihtiyacı için yapılan son geliştirme olarak gösterilen bu hamleyle beraber BoA, Paxos Trust tarafından yaratılan ağa katılacak ve bu sayede hisse senetleri işlemlerinin süresi dakikalara indirgenecek. BoA, Paxos Ödeme Hizmetleri’ne Credit Suisse Group AG ve broker’lık şirketi Instinet’ten sonra katılan bir başka büyük şirket oldu. Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, 2019 senesinde Paxos’a hisse senedi işlemlerinde bir pilot program başlatması için izin çıkarmıştı.

BoA’nın finansman ve takas işlemlerinden sorumlu yöneticisi olan Kevin McCarthy, bir kaç aydır kendi iç sistemlerinde deneme işlemleri yürüttüklerini ve bir takas kurumu olarak onaylanmaları durumunda bu hizmeti müşterilerine de sunmayı düşündüklerini belirtti.

Paxos’un kendilerine sunmuş olduğu esneklik ve maliyet tasarrufunun bankaya uyduğunu belirten McCarthy, “Bir ödeme döngüsünü o anda veya o günde bitirebiliriz. Böylece teminatı da serbest bırakabilir ve ciddi şekilde tasarruf sağlayabiliriz” dedi.

Bilindiği üzere bazı bankalar, PAX adlı sabit paranın da ihraççısı olan Paxos’un bu sistemini piyasalarla etkileşime geçme stratejilerini bir kez daha şekillendirmek için deniyorlar. Dünyanın en büyük yatırım bankalarından bir tanesi olan JPMorgan da geçen yıldan bu yan, günlük 1 milyar doları aşan işlemlerde satın alma anlaşmaları için Ethereum’un bir versiyonunu kullanıyor. Bir başka dev yatırım bankası Goldman Sachs’ın da bu piyasaya katılma hazırlıkları yapmış olduğu belirtiliyor.

Çok daha esnek ve hızlı olan bu sistemin ise, piyasalara 50 seneden bu yana hakim olan ve finans piyasalarına trade işlemi sonrası takas ve ödeme hizmetleri sunan Saklama ve Takas Kurumu’na (Depository Trust & Clearing Corporation) büyük darbe vurması bekleniyor.

Sistemde şu an için ödeme süresi yaklaşık iki gün ve satıcı ve alıcılar arasındaki para bu süre zarfında sistemde adeta asılı kalıyor.

Etiketler