Bank of America: ABD borsaları henüz dibe ulaşmadı!

ABD tarafından gelen endeksler son zamanlarda yükseliş kaydetti fakat ABD'nin en büyük bankalarından biri olan Wall Street bankası Bank of America, ABD borsalarında dibin görülmesi için hane halkı yatırımlarının göz önünde bulundurulması gerektiği görüşünde.

Bank of America: ABD borsaları henüz dibe ulaşmadı!

ABD borsalarında en çok hisse senedi olan kesim bilinenin aksine şirketler veya hedge fonları değil hane halkı. ABD'nin haber akışına göre Bank of America, küresel birimi verilerine dayanarak  ABD borsalarının henüz dip yapmadığını belirtiyor.

Son zamanlarda borsada yaşanan hareketliliğin ardından yatırımcıların gündeminde piyasalarda keskin bir düşüş yaşanıp yaşanmadığı yer alıyor. Bank of America'nın yaptığı açıklamada hane haklı borsalarda  'uysal goril' olarak anılıyor. Endekslerde yaşanan hissedilir düşüşlere rağmen hane halkının yatırımlarını azalmaması veya geri çekmemesi Bank of America'ya göre hisse senetlerinde dibin görülmemesinde büyük rol oynuyor.

ABD borsalarında hisse senedi, perakende yatırım fonları ve ETF'ler üzerinden toplam hacmi 38 trilyon dolar olan varlığı hane halkı tutuyor. Belirtilen rakamın 5,9 trilyon dolarlık kısmı sadece son iki yılda gerçekleştirildi.

Bank of America: ABD borsaları henüz dibe ulaşmadı! - Resim : 1

ABD borsalarının dibi görmemesi hane halkının tutumuna bağlı

 Bank of America'nın yatırım araştırmaları ekibi, temmuz ayı yatırımcı toplantısında hane halkının davranışlarını ortaya koyan bir açıklamada, “Herkes aynı zamanda hem ayı piyasasını belirtirken aynı zamanda alım da yapabiliyor.” sözlerine yer verildi.

Yatırım bankası stratejistleri genellikle nakit, kredi ve hisse yatırımlarını tercih ederken, Bank of America'ya göre ortaya çıkan tabloda borsaların asıl 'karar alanı' olan hane halklarının adım atması ve satışa geçmesiyle değişebilmesi yönünde.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler