Bakır, yılı yüzde 25 kazançla kapatmaya hazırlanıyor

Bakır vadeli işlemleri, 2021 yılının son gününde yüzde 2'nin üzerinde kazançla güçlü bir artış kaydetti. Çin'den gelen sıkı talep ve arz kesintileri ile desteklenen bakır, yılı yüzde 25 artışla tamamlamaya hazırlanıyor.

Bakır, yılı yüzde 25 kazançla kapatmaya hazırlanıyor

Bakır vadeli işlemleri, 2021 yılının son gününde yüzde 2'den fazla değer kazanarak güçlü bir yükseliş gösterdi. Çin'den gelen sıkı talep ve arz kesintileri ile desteklenen bakır, yılı yüzde 25 artışla tamamlamaya hazırlanıyor.

Dünkü işlemleri 4,38 dolarla tamamlayan bakır, 31 Aralık seansına yatay başlamıştı. Asya seansında dalgalı seyreden bakır, Avrupa seansında sert yükseliş sergileyerek en fazla artan emtialardan biri oldu. 

Bakır, yılı yüzde 25 kazançla kapatmaya hazırlanıyor

4,44 doları test eden bakır bugün bütün göstergelerde pozitif performans gösterdi.

Bakırın bugün gün içi hareket aralığı 4,38 - 4,45 dolar oldu. Haftalık yüzde 0,6 artış gösteren bakır, aylık bazda yüzde 5 kazanç elde etti. Yıllık olarak yüzde 25,7 artış gösterdi. 

Bakır fiyatları hali hazırda günlük yüzde 0,99 kayıpla 4,4358 dolardan işlem görüyor.

Bugün yaşanan yükseliş Çin haberlerinden etkilendi. Çin'in fabrika faaliyeti, Kovid-19 vakalarında tekrar canlanmaya ve kısıtlama tedbirlerinin yeniden uygulanmasına karşın aralık ayında hız kazandı. 

Bugün açıklanan verilere göre, Çin'in NBS İmalat PMI, aralık ayında kasım ayındaki 50,1 seviyesinden 50,3 düzeyine yükseldi. Geleceğe ilişkin iş duyarlılığı güçlenerek üç ayın en yüksek düzeyine ulaştı. Bunun yanında düşen emlak sektörü ve yavaşlayan dış talep ile Çin için görünüm belirsiz kaldı.

Etiketler