Bakır fiyatları, altı haftanın en düşük seviyesini gördü

Şanghay'da bakır fiyatları, yaklaşık altı haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Bakır fiyatları, altı haftanın en düşük seviyesini gördü

Şanghay'da bakır fiyatları, ABD'de güçlü gelen istihdam verilerinin ardından sıkı para politikası endişelerinden etkilenerek bugün altı haftanın en düşük seviyesini gördü. Bakır fiyatları aynı zamanda haftalık kayba doğru ilerliyor.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında temmuz vadeli bakır kontratı, yüzde 3,6 değer kaydederek 70.470 yuan/tona (11.005 dolar) kadar düştü. Bu da bakırın 26 Nisan tarihinden bu yana gördüğü en düşük seviye oldu.

Fiyatların son birkaç ayda yükselme eğiliminde olmasına rağmen dün ABD'de açıklanan işsizlik başvurularının koronavirüs salgının başlamasından bu yana ilk defa 400 binin altına gerilediğini vurgulayan analistler, bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinin ekonomik toparlanmaya yönelik fikir vereceğini ve bunun da politika değişikliğine neden olabileceğini bildirdi.

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır, TSİ 07.12'de yüzde 0,9 artış kaydederek 9.879 dolar/tondan işlem gördü. Erken saatlerde kontrat yüzde 3,8 oranında gerilemişti.

Fakat kontrat halihazırda 10 bin doların altında ve haftalık olarak Eylül 2020'den beri en büyük düşüşüne hazırlanıyor. Kontrat bu hafta yüzde 3,7 oranında değer kaybetti.

Etiketler