Bakan Yardımcısı Büyükdede: Doğalgaza gelen zamlar tekrar gündemimizde

Sanayi üretiminde kullanılacak olan doğalgaza yapılan zamma yönelik açıklamalarda da bulunan Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Bir program yapıp özellikle bakanlık olarak bu konunun tekrar masaya yatırılmasını sağlamaya gayret edeceğiz.” dedi.

Bakan Yardımcısı Büyükdede: Doğalgaza gelen zamlar tekrar gündemimizde

Alanında Avrupa'nın en büyük ikinci fuarı olma özelliği taşıyan Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA İstanbul) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Açılışta konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, sanayi üretiminde kullanılacak olan doğal gaza yapılan zamma yönelik açıklamalarda da bulundu.

Dün gelen doğal gaz zammı dolayısı ile sektörün haklı olarak bu konu da bir hassasiyet gösterdiğini dile getiren Büyükdede, “Dün geceden beri İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur ile çeşitli yazışmalar yaptık ve kendisi konu hakkında görüşlerini iletti. Aynı zamanda sektördeki arkadaşlarımız doğal gaz zammı konusunda düşüncelerini beyan etmişlerdir. Bu konu hakkında bakanlık olarak biz burda eğer uygulama tekniğinde bir yanlışlık var ise, uygulama yapısında bir değişiklik arz ediliyorsa bu konu ile alakalı olarak taraflarla bakanlığımız nezdinde bir görüşmeyi koordine edeceğim. Bir program yapıp özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu konunun tekrar masaya yatırılmasını sağlamaya gayret edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

“Bu zam dalgasından biz de kuşkusuz ki etkileniyoruz”

Şu anda BOTAŞ'ın zararına dağıtım yaptığını belirten Büyükdede, şu bilgileri verdi: "Bizim üzerimize düşen en önemli görevlerden biri de şu an için bulunmuş olan kendi gaz tesislerimizin hızla devreye girmesini sağlayabilmek. Bunun için de Filyos'ta büyük bir alanda BOTAŞ'a yatırımlar yapmaktayız. Aşağı yukarı 3 000 000 metrekare bir alanda büyük bir tesisi şu an için devreye almaya çalışmaktayız. Normalde 2023'te hedeflediğimiz bu yapıyı daha erkene alma çabası içerisindeyiz. Bütün dünyada bir zam dalgası var. Bu zam dalgasından biz de kuşkusuz ki etkileniyoruz. Ama olabildiğince hızlı bir biçimde yerli gazımıza ulaşmamız gerekmektedir. Bir de Tuz Gölü'nün altında olduğu gibi direk olarak depolama alanlarımızı optimum ve verimli kullanmamız gerekmektedir. Bu konu da bakanlığımızda kurulacak bir koordinasyonla bu konuyu tekrar bir daha masaya yatırıp neler yapılabilirliğini beraber çözmeye gayret edeceğiz."

Etiketler