Bakan Varank'tan elektrikli araçlara yönelik yeni proje!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hepsiburada Yapay Zeka ve Coğrafi İşaretli Ürünler İş Birliği Töreni'nde elektrikli araç sahiplerine yönelik müjde verdi! Mustafa Varank, atılacak yeni teknolojik adımlar hakkında özel düşüncelerini paylaştı. İşte Bakan Varank'ın açıklamaları...

Bakan Varank'tan elektrikli araçlara yönelik yeni proje!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli araç sahiplerine yönelik müjdeli haberi verdi! Bakan Mustafa Varank yaptığı açıklamalarla, 300 milyon lira bütçeli destek programının yarından itibaren başvuruya açılacağını söyledi. Söz konusu destek programı dahilinde 1500'den fazla elektrikli araç için yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulacağı planları yer alıyor!

Dijitalleşen dünyaya ve ilerleyen teknolojiye dikkat çekerken müjdeli haberi paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, atacakları yeni adımlarla bu alanlarda daha etkili olmak istediklerini dile getirdi. Konu hakkında düşüncelerini paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu noktada Ulusal Yapay Zeka Stratejisi bizim pusulamız konumunda. Yapay Zeka Enstitüsü de bu alanda ektiğimiz tohumlardan sadece biri. Enstitümüzde özel sektör ve kamu bir araya gelerek çalışmalar gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı. Bilişim Vadisi çatısı altında düzenlenen Hepsiburada Yapay Zeka ve Coğrafi İşaretli Ürünler İş Birliği Töreni'nde açıklamalarda bulunan Mustafa Varank, bugün gerçekleştirdiği buluşmada iki önemli işbirliği için hareket geçildiğini aktardı.

Varank: "Yapay zeka günümüzün olmazsa olmazı!"

Hepsiburada-TÜBİTAK işbirliğinin önemine de değinen Varank, yapay zeka ve dijitalleşmenin e-ticaret özelinde önemine vurgu yaptı. İki değerli kurumun bir çatı altında buluşmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Varank, yaşanılan problemlere yapay zeka sayesinde daha nitelikli çözümler bulunabileceğini belitti. Yapay zekanın günümüzde teknolojisinde olmazsa olmaz bir konuda olduğunun altını çizen Bakan Varank, sektörü atılacak adımlarla bambaşka bir seviyeye çıkarmak istediklerini vurguladı. Söz konusu adımlar ve işbirlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Varank, "Oyun sektörüne baktığımızda artık ne gerçek ne sanal adeta ayırt etmekte zorlanıyoruz. Alışveriş yapmak, sanal deneme kabini uygulamalarıyla adeta bir eğlenceye dönüştü. Sağlıktan tarıma, otomotivden savunmaya, eğitimden güvenliğe her alandaki işleyiş adeta dünyada yeni baştan yazılıyor. Yapay zekada Türkiye olarak başat aktörlerden biri haline gelmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bu noktada Ulusal Yapay Zeka Stratejisi bizim pusulamız konumunda. Yapay Zeka Enstitüsü de bu alanda ektiğimiz tohumlardan sadece biri. Enstitümüzde özel sektör ve kamu bir araya gelerek çalışmalar gerçekleştirecek. Burada geliştirilen temel teknolojiler, algoritmalar kısa sürede tüm sektörlerin kullanımına açılacak. İşte Yapay Zeka Enstitüsü bünyesinde kurulan E-Ticaret Yetkinlik Merkezi de e-ticarette yapay zeka çözümlerine öncülük edecek. Hepsiburada-TÜBİTAK iş birliğinde kişiselleştirme, daha etkili satış, akıllı arama, sanal asistan gibi yapay zeka uygulamaları bir adım öteye taşınacak. Taraflar bilgi, deneyim, altyapı ve uzmanlıklarını karşılıklı olarak paylaşıma açacaklar. Nihayetinde bu iş birliğiyle hem kurumlarımız hem elektronik ticaret sektörü hem de diğer sektörler Türkiye ile beraber kazanacak" dedi.

Ayrıca 1500'den fazla elektrikli araç için yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulacağı planlarına bir kez daha değinen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomobillerin günümüzde bir araç olmaktan çıktığını, yavaş yavaş bir ev gibi yaşam alanına dönüştüğünü söyledi.