Bakan Nebati'den yeni açıklamalar! Döviz, kredi, borsa...

Katıldığı program doğtultusunda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, birçok konu hakkında güncelleme yaptı. Döviz kurlarındaki kontrol politikasının başarıyla devam ettiğini belirten Nebati; turizm, enflasyon, borsa gibi birçok konuya değindi.

Bakan Nebati'den yeni açıklamalar! Döviz, kredi, borsa...

Samsun İş Dünyası ile Buluşma Programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, döviz kurları hakkında güncelleme açıklamalarında bulundu. Döviz kurlarının kontrol altında olduğunu vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni açıklanan kredi paketlerinin ise kalkınma yatırım bankası ve kamu bankaları aracılığıyla vatandaşlara verileceğini söyledi.

Nebati: "İstanbul Borsası sürekli rekor kırıyor!"

Samsun İş Dünyası ile Buluşma Programında söz alan ve yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gün içinde yaptığı konuşmalarda döviz konusunda herhangi bir problem olmadığını vurguladı. Kur Korumalı Mevduat hesaplarının olumlu grafiğiyle düşüncelerini pekiştiren Bakan Nebati, "Kur stabil hale geldi. kontrolümüz altında. Sorun ne? Enflasyon. 2018'den beri döviz kurunun oynak olması enflasyonun artmasına sebep oldu. Enflasyonun da üstesinden geleceğiz" dedi. Borsa İstanbul'un ise her günü rekorla kapattığını belirten Nebati, "Borsada da işler iyi. Öncü göstergeler büyümenin aynı performansla devam ettiğini gösteriyor. İşsizliği de inşallah tek haneye getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Turizmde alternatif pazarlar!

Döviz ve borsa güncellemelerinin ardından yaz döneminin açılmasıyla turist konusuna da ayrı bir parantez açan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Rusya'dan turizmle ilgili sıkıntı var ama alternatif pazarlara yöneldik. İnşallah oradaki noksanlığı giderecek turizm gelirini bekliyoruz" diye konuştu.

Yeni kredi paketleri hakkında merak edilenleri açıklayarak sözlerine devam eden Maliye Bakanı, iş dünyasından ise söz konusu işlemler hakkında destek bekledi. İş dünyasının dövizle işlem yapmasını durdurması gerektiğinin altını çizen Nebati, "Türk Lirası'na güvenin, bu ülke TL'ye güveni yakalayan bir sürece girdi. Bundan sonra döviz kredisi, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin, ülkemize güvenin, paramıza güvenin. Finansman alanını düzenlemiş olalım, TL'yi daha kuvvetli bir şekilde kullanılabilir hale getirelim. Yatırım amaçlı kredi verilecek. Kalkınma bankası üzerinden olacak. 2023'e farklı bir havayla gireceğiz. Bizim yatırım yapılacak imkanlarımız sınırsız, yeter ki yatırım yapın. Bizim için çok önemli bir yıl. 2023'te bu kredilerin hızlı şekilde döndüğünü göreceğiz. 2023'te Karadeniz gazının ilk vanasını çevireceğiz, Togg'un denemesini yaptık, Akkuyu'nun ilk ünitesi açılacak. 2023'ü biz 2023'ün ruhuna layık şekilde karşılayacağız" dedi.