Bakan Nebati'den şaşırtan Borsa İstanbul açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı olan Nureddin Nebati, Borsa İstanbul konulu açıklamasında BIST'e giden miktarın 300 milyar dolar olduğunu belirtti.

Bakan Nebati'den şaşırtan Borsa İstanbul açıklaması!

Borsa İstanbul'da yaşanan son gelişmelerin ardından yükselmeye devam eden BIST 100 endeksi olumlu yönde ilerlemeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Borsa İstanbul'a giren para miktarının 300 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirtti.

'BIST'e  giren miktar 300 milyar doların üzerinde'

Kendisine yönelik soruları cevaplayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 'Doğrudan yatırımlar ve çeşitli enstrümanlarla Türkiye'ye bir giriş olduğunu gözlüyoruz, bunun yansıması nerede? BIST'te. BIST'e giren miktar 300 milyar doların üzerinde' ifadelerine yer verdi.

Konuşmasına ek olarak, 'Dünya güvenli bir liman arıyor ve Türkiye dünyada bu güvenli limanların başında geliyor. Doğrudan yatırımlara geliyorlar, gayrimenkul sektörüne geliyorlar, tüm bunlara baktığımızda DTH'larda bir miktar artma, brüt rezervlerin 110 milyar doların üzerine çıkması gibi bir sonucu ortaya koydu, bu artarak devam edecek.' sözlerini kullandı.

Ülkede dar gelirlere sahip hane halkı için iki proje üzerinde çalışmaların tamamlandığını dile getiren Bakan, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini gerçekleştireceğiz. Dar gelirlilere yönelik iki yeni destek için çalışmalar tamamlandı, yakında açıklanacak' sözlerine yer verdi.

Nebati, son zamanlarda gençlerin gündeminde yer alan KYK borçlarına ilişkin açıklamalarında, 'Ekim'de Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız' ifadelerini kullandı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler