Bakan Nebati’den KMH ve döviz kuruyla ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den KMH ile ilgili açıklama geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan bakan Nebati, hem döviz kurlarıyla hem de KMH ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Nebati’den KMH ve döviz kuruyla ilgili açıklama

Kur Korumalı Mevduat projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan bakan Nebati, tasarrufların döviz yerine Türk Lirası’na yatırılması amacıyla projenin başlatıldığını belirtti. Ekonomiye bu alanda önemli bir katkı sağladığını belirten projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Nebati, tasarruf sahiplerinin yaklaşık %33’lük bir kısmının döviz yerine KMH’yi tercih ettiğini açıkladı.

KMH yatırımları her geçen gün artıyor

Kur Korumalı Mevduat ile ilgili yapılan yatırımların her geçen gün arttığını vurgulayan bakan Nebati, vatandaşların döviz yerine KKM’yi tercih ettiğini açıkladı. Hem döviz hem de enflasyondan korunmayı sağlayan projenin aynı zamanda tasarrufların değerini koruması açısından da tercih edildiği belirtildi. Vatandaşı korumaya yönelik yapılan projenin 8 aydır devam ettiği biliniyor. 


Döviz fiyatlarının da bu proje kapsamında kontrol altına alındığını açıklayan bakan Nebati, enflasyon konusuna da değildi. Enflasyonun sürdürülebilir bir hayat açısından kontrol altına alındığı belirten bakan Nebati aynı zamanda enflasyondaki artış hızının sınırlandığını açıkladı. İlerleyen dönemde düşüşe geçmesi beklenen enflasyon ile ilgili halkın güveninin tam olduğu belirtildi.

Bakan Nebati’den KMH ve döviz kuruyla ilgili açıklama
Kur Korumalı Mevduat sistemine yatırılan para istatistiklerine göre her ay düzenli bir şekilde artış yaşandığı görülüyor. Enflasyon ve döviz artışlarından korumayı sağlayan proje kapsamında yatırımcılara her üç ayda bir olmak üzere ödeme yapılıyor. Yüksek kurdan korunması amacıyla yapılan projenin 2021 yılının Aralık ayında başlatıldığı açıklandı.

Market fiyatlarına olumlu yansıma bekleniyor

Açıklamaların devamında Tarım ve Kredi Kooperatiflerine değinen bakan Nebati, fiyatların bugün itibariyle düştüğünü açıkladı. Yaklaşık 30 üründe indirim yapılmasının ardından market fiyatlarının düştüğü gözlemlendi. Aynı zamanda Tarım ve Kredi Kooperatiflerinde yapılan indirimlerin diğer marketlerde de piyasa koşulları açısından düşeceği belirtiliyor. Yapılan indirimlerin ardından halkın Tarım ve Kredi Kooperatiflerine ait marketlerden alışveriş yapması tavsiye edildi.


Market fiyatlarında düşüş beklendiğini açıklayan bakan Nebati, bu durumun aynı zamanda enflasyonda da büyük oranda etkili olacağını belirtti. Önümüzdeki aylarda enflasyonda düşüş beklediğini belirten bakan Nebati, halkın güveninin tam olduğunu açıkladı. İlk olarak Kredi ve Tarım Kooperatifleri tarafından yapılan gıda ürünlerindeki indirimler, enflasyonla mücadele kapsamında da büyük bir önem taşımaktadır.


Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, pandemi sürecinin hayattaki olumsuz etkilerinin devam ettiğini belirtti. Yüksek enflasyon baskısından hızlı bir şekilde kurtulmayı sağlayacak olan projelerle ilerleyen aylarda halkın enflasyonla mücadelesinin daha rahat sürdüreceği belirtildi.
 

Etiketler